У санкційному списку ЄС проти Росії 2300 осіб на чолі з путіним

15:29 11 вересня 2024 р.

Фото до новини

Брюссель до кінця березня наступного року продовжив санкції проти Москви.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Європейський Союз продовжив санкції проти осіб, компаній та установ з Росії до середини березня. У чорному списку є понад 2300 осіб. Його відкриває Владімір Путін. Також є міністри російського уряду, депутати Думи, члени Ради Федерації, олігархи, губернатори, військові, пропагандисти та дезінформатори. У списку також фігурують особи, відповідальні за злочини в Бучі та Маріуполі, за ракетні обстріли мирних об’єктів, за викрадення українських дітей та їх русифікацію. Серед суб’єктів, які потрапили під санкції, є насамперед компанії військового сектору, авіаційної та суднобудівної промисловості.

Однак двох осіб Брюссель вилучив з цього списку через тиск з боку Угорщини. Це мама Євґєнія Пріґожина Віолєтта і син російського олігарха Дмітрія Мазєпіна Нікіта, колишній пілот Формули-1. Рішення з цього приводу ухвалили посли країн ЄС. Чорний список, що означає заборону на в'їзд до ЄС і блокування активів у Європі, був створений у 2014 році за підрив суверенітету та територіальної цілісності України. А після того, як понад два роки тому Росія розв’язала повномасштабну війну, його значно розширили.

У липні Угорщина вимагала скасування санкцій проти російських олігархів і надала довгий список, але країни ЄС на це не погодилися. Польща, своєю чергою, повторила вимогу продовжувати санкції щороку, а не кожні шість місяців, як зараз. Згодом було досягнуто компромісного рішення. Санкції будуть подовжуватися щопівроку, а викреслено зі списку лише двох осіб, які виграли суд ЄС у Люксембурзі. І мати Пріґожина, і син Мазєпіна потрапили під санкції через родинні зв’язки і, як вважають судді, неправомірно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів