З оточення у Вуглегірську виведено в результаті спецоперації 72 українських військових, – МВС (відео)

18:05 31 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Заступник начальника Донецького обласного управління МВС Ілля Ківа повідомив у суботу, що, в результаті спецоперації з оточення у Вуглегірську без втрат виведені 72 українських військових.


Відео: «112 Україна»

У результаті спецоперації з оточення без втрат виведені 72 українських військових. Про це повідомив сьогодні, 31 січня, в ефірі телеканалу «112 Україна» заступник начальника Донецького обласного управління МВС Ілля Ківа, конкретизуючи при цьому: 

«Була проведена спецоперація щодо розблокування бійців і можливості виходу з існуючого становища. На сьогоднішній день вийшли всі без втрат 37 осіб, які перебували в блокуванні три доби.

Вийшли разом з протитанковою ротою, ще 35 осіб. Всього 72 людини, без втрат. 

Спецоперація була проведена при взаємодії міліції і ЗСУ, при підтримці артилерії, яка дала можливість створити коридори, по яких виходили групами бійці. У Дебальцевому сили АТО продовжують тримати рубежі, ведеться активний вогонь по позиціях обох сторін з «Градів», але всі знаходяться на своїх позиціях і ніхто не збирається їх залишати». 

Надати точну інформацію щодо втрат Ківа поки не зміг. Про це повідомляється в суботу на сайті телеканалу «112 Україна».

Натомість народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив сьогодні, 31 січня:

«Частини батальйону «Світязь», який тримає оборону в Вуглегірську впродовж трьох днів, деблоковані і вийшли з оточення. На напрямку Єнакієве – Дебальцеве противник безуспішно намагається прорвати оборону.

У районі бойових зіткнень помічена бронетехніка противника з російськими прапорами. Частини ЗСУ, Нацгвардії, батальйонів міліції продовжують утримувати оборону і завдавати ударів по противнику. Слава Україні!

Семен Семенченко написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, проукраїнський активіст Донецька Йохан Карлсен повідомив сьогодні, 31 січня, що у Вуглегірську сили АТО перемололи противника за кілька годин. Дослівно ж він написав:

«Гопота перемелена в перші години (іноді спільно з російськими терористами). Намагаються компенсувати «м’ясо» бандами з інших ділянок – для контролю, щоб не розбігалися, використовують відряди. Там, де вони відпрацювали, щосили «пасеться».

«ФейкНьюз», знімаючи ролики про «гігантські втрати укрів». Повірте, м’яса там вистачить, на рік вперед відео назнімав.

Особливо складні заміси там, де росіяни (вибачте, але це не наркомани і урковата, цих стріляти вчили не один місяць). Фактично весь бій зараз тримається на лояльних козаках і російських терористах.

Російські терористи регулярно підтягують свіжі резерви, значить, не все так у них добре , як в сюжетах, де підбиті Т72 видають за наші Т64. Так, лізуть скрізь.

Так, позиції здавати не можна. Так, наші огризаються і контратакують. Х#р їм, а не Вуглегірськ! Ворог буде розбитий!».

Карлсен написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів