У Польщі оголосили збір коштів на зимове спорядження для українських воїнів

23:51 6 грудня 2022 р.

Фото до новини

Збір коштів на порталі zrzutka.pl проводиться на закупівлю зимового спорядження та обладнання для військових майбутньої бронетанкової бригади ім. Пшецлава Ланцкоронського

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У вівторок у веб-мережі розпочався збір коштів на закупівлю зимового спорядження для бійців бронетанкової бригади імені Пшецлава Ланцкоронського, що створюють в Україні. Донори, які пожертвують найбільшу суму, отримають, зокрема, світлини з автографами братів Кличків чи бутси польської футбольної зірки Ґжеґожа Крихов’яка.

Збір коштів здійснюється через портал zrzutka.pl. Керівник аукціону Бартош Янович на пресконференції у вівторок повідомив, що українська сторона звернулася до Академічної корпорації «Арконія» (Korporacja Akademicka Arkonia) з ініціативою провести аукціон пам'ятних речей, пожертвуваних спортсменами, а представники студентської асоціації звернулися за допомогою до Warsaw Enterprise Institute (WEI).

«Мільйони українців були позбавлені доступу до тепла, електрики, даху над головою, деякі з них були змушені залишити свої домівки (...). Можете собі уявити, наскільки важче простим солдатам на фронті, які мають значною мірою покладатися на те, що отримують ззовні», — зазначив Мацєй Ґутовський з Korporacja Akademicka Arkonia.

Тому, — як додав він, — збирають кошти на закупівлю необхідного обладнання, щоб пережити зиму. «Мені здається, що пара теплих черевиків, генератор, накопичувач енергії чи будь-яке обладнання, яке зігріє у мороз, може бути більш необхідним для виживання, аніж найсучасніша гаубиця», — сказав Ґутовський.

Організатори також хочуть заохотити інших польських та українських спортсменів, а також спортсменів з інших країн пожертвувати на аукціон свої кубки чи спортивні пам’ятні речі. На аукціон були виставлені передані українськими боксерами Віталієм та Володимиром Кличками і Василем Ломаченком пам’ятні предмети, а також речі, передані футболістом Ґжегожем Крихов'яком.

До діяльності з просування аукціону також долучився Фонд Кульських, який від початку передає в Україну медичну допомогу. «Ми дуже раді підтримати цю ініціативу. Ми хочемо повідомити про це наших донорів у Сполучених Штатах», — сказала Малґожата Боґуш, президентка Фонду Кульських.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів