У Польщі офіційно почало діяльність командування V Корпусу сухопутних сил США - єдина структура такого рангу в Європі

21:05 20 листопада 2020 р.

Фото до новини

Відповідно до польсько-американської угоди, командуванню V Корпусу підлягатимуть американські війська, розміщені на східному фланзі НАТО.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

У Польщі офіційно почало свою діяльність командування V Корпусу сухопутних сил США. Штаб командування знаходиться у місті Познань. Відповідно до польсько-американської угоди, яку підписали президенти Польщі та США Анджей Дуда і Дональд Трамп, командуванню V Корпусу підлягатимуть американські війська, розміщені на східному фланзі НАТО. В урочистому відкритті ген-штабу взяли участь, зокрема, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак та послиня США у Польщі Джорджетт Мосбахер.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак наголосив: «Наші спільні польсько-американські дії служать безпеці Польщі, а також – безпеці держав, які об’єднані Північноатлантичним альянсом і розташовані на так званому східному фланзі НАТО. Наші дії служать безпеці усього вільного світу, тому що співпраця в рамках НАТО – це найкраща гарантія безпеки та стабільності».

Послиня США у Польщі Джорджетт Мосбахер додала: «Сьогодні ми зробили дуже важливий крок в напрямку зміцнення співпраці між США та Польщею. Це теж важливий крок зміцнення безпеки в Європі».

Командування V Корпусу сухопутних сил США в Познані буде єдиною структурою такого рангу на території усієї Європи. Його основним завданнями буде координація дій та нагляд за сухопутними силами США, планування та синхронізація співпраці американських військ з військами країн-членів НАТО.

Військові літаки США Boeіng B-52 уперше увійшли в повітряний простір України (відео).

Бомбардувальники НАТО в Україні змусили Росію підняти в повітря свої винищувачі (відео).

Бомбардувальники США регулярно патрулюватимуть повітряний простір України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів