У Польщі не запросили президента РФ на 80-річчя початку війни

16:20 21 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: pap.pl

У Варшаві відзначатимуть 1 вересня 80-річчя початку Другої світової війни в колі дружніх країн, які дотримуються міжнародного права і поважають суверенітет і територіальну цілісність інших держав.

На цьому, як повідомили в інофрмаційній агенції «РАР», наголосив міністр канцелярії президента РП Кшиштоф Щерський. «Відзначення 80-річчя агресії на Польщу, що стало початком світової війни, відбудеться в колі країн, з якими Польща тісно співпрацює заради миру на основі дотримання міжнародного права, поваги до суверенітету країн і їх територіальної цілісності», – заявив Щерський.

Міністр канцелярії президента РП додав, що порушення цих принципів було характерною ознакою дій агресорів в 1939 році і залишається найбільшою загрозою для миру сьогодні. У цьому зв'язку Щерський підкреслив, що заява МЗС РФ, яка назвала відзначення цієї річниці у Варшаві без участі Росії «ігноруванням історичної логіки», є «проблематичною» саме у контексті розвитку подій у вересні 1939 року.

Відтак, канцелярія президента Польщі не надіслала запрошення президентові РФ Владіміру Путіну на урочистості до 80-річчя початку Другої світової війни. За словами речника президента РП Блажея Спихальського, канцелярія запрошувала лідерів держав не за історичним принципом, а політичним.

До Варшави запрошено лише лідерів країн ЄС, НАТО, «Східного партнерства», а також Генерального секретаря ООН. В МЗС Росії негативно відреагували на це.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів