У парламенті Криму ініціювали референдум про розширення повноважень автономії

14:12 27 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Про це повідомила в четвер прес-секретар спікера Верховної Ради АРК Оксана Корнійчук.

Вона розповіла сьогодні, 27 лютого, Кримській інформаційній агенції, що в заяві президії парламенту Автономної Республіки Крим сказано:

«Кримчани, в результаті неконституційного захоплення влади в Україні радикальними націоналістами за підтримки збройних бандформувань мир і спокій у Криму поставлено під загрозу. Вчорашнє зіткнення біля будівлі кримського парламенту, яке призвело до кровопролиття та людських жертв – це результат розгулу політичного екстремізму і насильства , що захлеснув країну. Україна скочується до цілковитого хаосу , анархії та економічної катастрофи.

У цих умовах ВР АРК як вищий представницький орган влади в Криму, спираючись на волевиявлення кримчан, які її обрали, бере на себе всю відповідальність за долю Криму. Слідуючи засадничим канонам демократії президії кримського парламенту, вважає єдиним можливим шляхом виходу з ситуації, що склалася, застосування принципів прямого народовладдя.

Переконані, що тільки проведення загальнокримського референдуму з питань вдосконалення статусу автономії і розширення її повноважень дозволить кримчанам самим без зовнішнього тиску і диктату визначити майбутнє автономії».

Натомість віце-прем’єр-міністр Ради Міністрів Криму Рустам Теміргалієв повідомляє в четвер на своїй сторінці в соціальній мережі «Facebook», що президія Верховна Рада Криму, яка засідала в захопленій бойовиками будівлі, призначила сьогодні позачергову сесію парламенту автономії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів