У неділю на Майдані в Києві – Народне Віче (трансляції)

11:00 19 січня 2014 р.

Фото до новини

Участь у ньому закликали взяти в касках і камуфляжі – аби висловити протест проти репресивних «законів».


Відео: ЕСПРЕСО ТВ

 

 

 

Як повідомляє в неділю прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», передбачаються виступи лідерів опозиційних фракцій, громадських діячів. Натомість «Телеканал ТВі» інформує: «Людей закликають прийти в касках та камуфляжі, аби висловити протест проти ухвалених на минулому тижні «законів про диктатуру». У повідомленні мовиться також:

«Сьогодні на Майдані незалежності відбудеться чергове дев'яте народне віче, яке пройде під гаслами масової мобілізації у зв'язку з підписанням президентом законів, прийнятих Радою 16 січня. Віче розпочнеться о 12:00.

Раніше лідер «Свободи» Олег Тягнибок розповів, як реагувати на прийняті владою закони – всім одягти каски і камуфляж. Він зазначив, що якщо влада щось забороняє, значить, цього вона найбільше боїться. Напередодні опозиція попередила, що влада готує чергову грубу провокацію проти активістів Майдану. За інформацією, яку має «Свобода», провокатори готуються незабаром захопити магазин із зброєю або навіть склад з боєприпасами.

«При цьому режим Януковича і підконтрольні йому ЗМІ подадуть зазначені дії як силове захоплення зброї активістами Майдану. Зокрема, особи, які будуть задіяні у провокації, можливо, матимуть символіку Свободи», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: 16 січня провладна більшість у Верховній Раді, крім держбюджету-2014, ухвалила низку законів без обговорення. За закони голосували відразу за основу і в цілому. Голосування відбувалось руками. У п'ятницю президент Віктор Янукович підписав ухвалені закони.

Прийняті закони передбачають посилення обмежень на проведення масових акцій.Участь у масових акціях в масці, шоломі або з використанням інших засобів або способів маскування, згідно зі змінами до статті 185 кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу від 250 до 300 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт до 15 діб. Таке ж покарання тягне за собою встановлення малих архітектурних форм (наметів) без дозволу МВС».

Ще трансляції з Майдану:

«RadioSvobodaOrg»: http://www.youtube.com/watch?v=wUQsZ983LBM&feature=player_detailpage

«Телеканал ТВі»: http://tvi.ua/new/2014/01/18/vosme_narodne_viche_onlayn_translyaciya

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів