У МЗС очікують звільнення політв'язнів

21:15 21 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: swz.lviv.ua

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль вважає, що від президента РФ очікують після зустрічі у Франції з президентом Еммануелем Макроном подальших кроків зі звільнення політв'язнів.

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль повідомила в середу, 21 серпня, в інтерв'ю агенції «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на запитання про можливість звільнення політв'язнів напередодні візиту глави МЗС Німеччини Гайко Мааса до Москви6 «Усі вимагають від Москви звільнення політв'язнів. Це є однією з передумов для подальшого розвитку діалогу. Для нас, дійсно, важливо не хто привезе, а щоб вони повернулися».

Олена Зеркаль також зазначила: «На зустрічі президентів РФ Путіна та Франції обговорювалося питання українців. Ці питання обговорювалися, і від Путіна очікують подальших кроків».

Про це повідомили в середу, 21 серпня, в інформаційній агенції «Інтефакс-Україна»,, де також розповіли: «20 серпня правозахисний центр «Меморіал» повідомив, що засуджених у РФ п'ятьох громадян України перевели з виправних колоній до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві. 20 серпня в СІЗО «Лефортово» прийняли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха та Олександра Кольченка.

«На думку правозахисників, це свідчення того, що всіх зазначених осіб тримають у закладі. Обізнане джерело повідомило «Інтерфаксу», що п'ятьох громадян України можуть видати на батьківщину для відбування покарання», – поінформували також в агенції «Інтерфакс-Україна».

«Стосовно етапованих до Москви п'яти засуджених вирішується питання про видачу їх Україні для відбування покарання, призначеного судами в РФ. Нині обговорюється формат цієї процедури», – повідомив співрозмовник агенції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів