У Маріуполі українські військові відбили штурм диверсантами їх частини (відео, оновлено)

23:20 16 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tassphoto.com

Як повідомляє в середу прес-служба української Національної гвардії, невідомі атакували військову частину ВВ МВС.


Відео: youtube.com

Прес-служба української Національної гвардії розповідає сьогодні, 16 квітня, в повідомленні «У Маріуполі невідомі штурмують військову частину внутрішніх військ»:

«Невідомі в Донецькій області в середу ввечері пішли на штурм військової частини Внутрішніх військ України, з обох сторін лунають попереджувальні постріли, повідомляє прес-служба української Національної гвардії. За даними служби, в середу ввечері до КПП Маріупольського батальйону Внутрішніх військ прийшла група людей, вони зажадали від військовослужбовців перейти «на бік народу».

Пояснюється, що на переговори вийшло командування частини, яке відмовилося виконувати згадану вимогу. «Громадяни почали розхитувати в’їзні ворота, намагатися виламати двері контрольно-пропускного пункту, а також підпалити приміщення пляшками з горючою речовиною. Зараз штурм частини триває, військові зайняли оборону, ліквідують пожежу і роблять попереджувальні постріли вгору. З боку натовпу чути постріли вгору», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що сепаратисти заблокували українських військових біля населеного пункту Пчолкіно недалеко від Краматорська і пропонують їм здатися. Також сепаратисти зламали паркан навколо військового аеродрому в Краматорську і готуються до штурму об’єкта. У вівторок в.о. президента України Олександр Турчинов на засіданні Верховної Ради оголосив про початок силової операції на півночі Донецької області».

Натомість «Мариупольские новости» повідомляють у середу, що люди, які зібралися біля воріт військової частини в Маріуполі й вимагали від її особового складу«поділитися зброєю», почали закидати його коктейлями Молотова. Відтак уже загорівся автозак.

У відповідь з військової частини почали стріляти на ураження, є постраждалі. За даними «Мариупольских новостей», поранено 5 осіб. Двох людей з важкими пораненнями – один із них співробітник міліції – і трьох з легкими пораненнями, відвезли в міські лікарні.

Декілька куль потрапили в житловий будинок за адресою проспект Нахімова, 174. Постраждали дві квартири. В одній куля пробила двері, в іншій, на п’ятому поверсі, – вікно й газову колонку. Мешканці будинку стали вибігати на вулицю, побоюючись витоку газу.

За повідомленням «Маріупольських новин», конфлікт почався приблизно в 20:40, коли, за повідомленням очевидців, в районі військової частини №3057 в повній темряві вгору полетіли сигнальні ракети. Хтось почав кричати «Фашизм не пройде!» та «Маріупольці, вставайте!». Були чутні короткі черги, схожі на постріли, дворами ходили невідомі люди в бронежилетах та касках.

Станом на 21:20 кореспонденту «Маріупольських новин» вдалося з'ясувати, що біля військової частини зібралося близько 300 осіб. Вони вимагали від військових «поділитися зброєю». Одягнені ці люди були в цивільний одяг, були присутні жінки.

Ворота військової частини були перекриті двома автозаками та міліцейською машиною. Але, окрім «цивільних», біля частини помічені люди в «сірій формі».

Між двома сторонами (правоохоронцями та військовими з одного боку і якимись людьми з іншого) велися переговори з явно вираженим емоційним забарвленням. З боку військової частини прозвучали попереджувальні постріли вгору.

За даними «Сайту міста Маріуполя» штурм частини почали саме люди в сірій формі.

Врешті-решт, як повідомляють «Мариупольськие новини», штурм військової частини в Маріуполі був відбитий, однак станом на 22:45 стрільба з неї поодинокими пострілами тривала.

Кількість нападників тим часом помітно скоротилося. Йдучи, вони обіцяли повернутися до світанку. За неофіційними даними, в ході штурму загинув чоловік.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів