У Львові завершився «Безпековий форум»

16:00 26 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові завершився «Безпековий форум», під час якого експерти ділились ідеями, досвідом та знаннями в межах теми «Економіка війни чи війна економік», дискутували про політику і розвиток держави, оборону й безпеку.

Про це повідомили в п’ятницю, 26 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Під час заключної сесії учасники розповіли, які першочергові кроки потрібно зробити Україні, та який особистий внесок безпосередньо вони самі готові зробити, щоб допомогти Україні. А також поділились міркуваннями, чого очікують від наступного Безпекового форуму у Львові.

Зокрема, відомий англійський публіцист та аналітик, віце-президент Центру аналізу європейської політики (США) Едвард Лукас розповів, що «Безпековий форум» у Львові має прекрасну атмосферу і цікаві думки, а тому запропонував гендерно збалансувати панельні дискусії. Він також зауважив, що надалі допомагатиме Україні, зокрема шукатиме кошти для УКУ».

Зі слів генерала-лейтенанта американської армії у відставці Бена Ходжеса, Україна може і має стати справжнім центром розвитку, бо має унікальне геополітичне розташування. Він також вважає: «Потрібно більше приділити уваги інфраструктурі. Ми, як Центр аналізу європейської політики, будемо організовувати конференцію, де дискутуватимуть, як забезпечити безпеку на цьому континенті», — зауважив він. Також він озвучив пропозицію, щоб під час наступного «Безпекового форуму» у Львові була збережена молодіжна панельна дискусія, до участі в якій, зокрема, також варто запросити й представників з Туреччини».

А заступник голови департаменту Європейського і трансатлантичного діалогу Фонду Ганса Зайделя (Німеччина) Хеннінг Зенгер розповів, що Україна має підсилити своє лобі серед партнерів, а також продовжувати «внутрішнє реформування», бо це — запорука успіху. Він також наголосив: «Ви маєте показати світові, що хочете іти тим шляхом, яким ви йдете. Вам вартує також глянути в сторону скептиків. Я буду пропонувати, щоб наш фонд співорганізовував схожі менші події та зустрічі, при цьому залучаючи законодавців і тих, хто приймає політичні рішення, а також тих, хто є скептиками — так звані співпереживаючі Путіну».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів