У Львові затримано активістів за поширення листівок проти нового голови ЛОДА Олега Сала

09:37 12 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

В область повернувся сумнозвісний Олег Сало, а разом з ним і репресії, повідомляє прес-служба Громадянськогго руху "Відсіч".

У Львові в  районі Соборної площі приблизно о 5-й годині ранку було затримано двох активістів Громадянського руху "Відсіч" - Христину Груник і Руслана Макара - за розповсюдження листівок.

Правоохоронці прямим текстом повідомили активістам, що їх затримано за поширення листівок проти новопризначеного голови облдержадміністрації Олега Сала, і що в разі розповсюдження рекламної продукції у міліції претензій до молодих людей не виникло б.

Працівники міліції відмовились представлятись і не назвали жодної статті, на підставі якої вони затримали активістів. Четверо правоохоронців викликали на місце подій ще й слідчо-оперативну групу і впродовж більше, ніж години, утримували Христину та Руслана.

Після довготривалої суперечки про незаконність таких дій, молодих людей, зрештою, відпустили, але не встигли ті пройти і двохсот метрів, як їх знову зупинили, бо "надійшла вказівка згори". В очікуванні розпоряджень керівництва активістів утримували на місці подій ще близько двох годин.

За цей час займатись двома активістами, що поширювали листівки, загалом приїжджало більше, ніж півтора десятки правоохоронців – патрульні, слідчо-оперативна група, потім ще окремо слідчі та дільничний – Соловій Орест Миколайович – єдиний, чиї дані змогли довідатися молоді люди.

В міському управлінні міліції в цей час повідомили, що активістів затримали, бо  в  листівках були висвітлені "5 моментів з біографії", тобто "листівки політичні"тому правоохоронці хочуть знати "звідки вони взялися" та "хто їх друкував".

У підсумку працівники міліції склали на активістів протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАПу (порушення правил благоустрою міста), залучивши понятих, яких насправді на вулиці не було, і активістів бачити вони не могли. Молодим людям не дали не лише копії протоколу, але й не дозволили навіть сфотографувати оригінал, інформує прес-служба "Відсічі".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів