У Львові закидали петардами прокуратуру (відео)

23:54 17 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: informator.su

Міліція намагалася затримати учасників протестної акції «Козацькі забави», влаштованої радикалами з «Правого сектору», але після невеликої штовханини біля їх намету на Євромайдані відступила.


Відео: Валерій Шмаков

Близько півсотні молодих людей у масках і касках пройшлися сьогодні, 17 січня, вулицями Львова. Молоді люди обмальовували фасади підприємств, які належать «регіоналам». Потім вирушили до обласної прокуратури.

Зокрема, постраждала крамниця «Родинна ковбаска», яка належить «регіоналу» Олегові Барану. Також розмалювали балончиками з фарбою «Сбербанк Росії» та «Надра банк».

Після цього вирушили під прокуратуру, де закидали вхід петардами. Коли молоді люди вже поверталися на львівський Майдан, то їх спробувала затримати міліція.

Правоохоронці оточили намет «Правого сектору» і намагалися прорватися у середину, відбулася невелика штовханина. Після цього міліція відступила. 

«Намет «Правого Сектору» у Львові (біля пам'ятника Тарасові Шевченку) оточила міліція, намагаються арештувати хлопців за участь в сьогоднішній акції проти регіоналівського бізнесу», – повідомив у соцмережах «Правий сектор».

Молоді люди у масках залишилися біля намету. На 18:00 мав відбутися флеш-моб «касок і масок», але людей зібралося небагато.

Тим часом на Майдані залишилося лише декілька міліціонерів. Прибув також начальник міського управління міліції Сергій Зюбаненко.

Про це повідомляє сьогодні, 17 січня, «Телеканал новин «24». Натомість «Gazeta.ua» інформує в п’ятницю:

Сьогодні у Львові відбулась протестна акція «Козацькі забави». Влаштувала їх радикальна молодь із «Правого сектору».

Участь у забаві взяли близько 30 людей. «Козацька забава» – це коли протест виражають більш активними методами, ніж простим стоянням на площі, – розповів один з учасників заходу. Обличчя своє ховав за маскою. – Сьогодні ми передали «привіт» бізнесу Регіоналів у Львові і нашій прокуратурі, яка з радістю приступить до виконання нових законів, і залюбки заарештують за велику шапку. Ви ж знаєте, що вчора регіонали своїм законом заборонили людям носити каски, закривати обличчя шаликами і носити великі шапки?»

Розпочали свій похід «козаки» від Майдану вулицею Гнатюка, через Січових стрільців, Університетську, Городоцьку, Дорошенка до обласної прокуратури й назад на Майдан. Одягнуті всі були в маски на обличчях та будівельні каски на головах. 

Дорогою вони розмалювали вітрину «Надра банку», власником якого є Дмитро Фірташ, а також дві крамниці від торгової марки «Родинна ковбаска», власником якої є депутат облради від «Партії регіонів» Олег Баран, а ще «Сбербанк России» та банк «ПУМБ». Також активісти дорогою роздавали листівки, в яких пояснювали чому українці мають повстати вже, а не в 2014 році, й чому їх дії мають бути активні.

«Банда уже приймає такі закони, за якими усіх майданівців можна посадити у в'язницю, – пояснив активіст. – А за кілька днів закон вступить у дії у все… Або їхати за кордон, або сідати. Ми проти цього, хочемо жити по-людськи, щоб закон працював, щоб міліціонер поважав людину й мав право застосовувати силу лиш у крайній необхідності. Ми хочемо, щоб українець мав право висловити свою думку й за це не мати проблем із законом. Тому готові до активних дій».

Після приходу на Майдан намет активістів оточила міліція. На місце прибув начальник міського управління МВС Сергій Зюбаненко.

Але згодом правоохоронці покинули площу. Однак активісти Євромайдану у Львові переконані, що співробітники МВС спробують заарештувати протестувальників уночі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів