У Львові за участь у другому турі виборів обіцяють смартфон. Співорганізатор акції - комунальне підприємство

16:59 17 листопада 2020 р.

Фото до новини

Рекламні плакати та сторінки у соцмережах з хештегом #качнидільницю, де молодих львів'ян закликають прийти на вибори 22 листопада, зробити селфі на фоні дільниці, розмістити його у соцмережах та взяти участь у розіграшу найновіших моделей айфонів, оргаізувала команда одного з кандидатів для мобілізації молодого електорату.

Про це інформує спостерігач Громадянської мережі "ОПОРА" Тарас Радь, пише DailyLviv.

За інформацією ОПОРИ, спонсором акції є магазин телефонів, але до неї, ймовірно, долучене одне з комунальних підприємств Львівської міської ради.

16 листопада на зупинці громадського транспорту на вулиці Личаківській, спостерігачі ОПОРИ зафіксували листівку з текстом “Неучасть у виборах може зашкодити вашому місту. 22.11.2020 #качнидільницю”. А навпроти Оперного театру - банер в аналогічній кольоровій гамі і написом “22 листопада - вибори мера Львова #качнидільницю”.

Сторінки з назвою “Качни дільницю” є у соціальних мережах Facebook та Instagram. На них наводять дані явки виборців 25 жовтня осіб віком 18-29 років та 60+ і закликають прийти на вибори 22 листопада.

А за свою свідомість і явку на дільниці можна взяти участь у розіграші десяти iPhone 12: “Все просто, як трамвай на Сихів: репостни собі цей пост, в день виборів зроби селфі на фоні своєї виборчої дільниці, розмісти його в Instagram або Facebook з хештегами #iPeople та #качнидільницю, чекай повідомлення про виграш”.  Спонсором призів є один із магазинів продукції Apple в Україні.

На одній зі світлин пабліку в соцмережі Instagram позначена сторінка “МолоДвіжЦентр.Львів”.

У соціальній мережі Facebook вказано, що серед організаторів події “КачниДільницю!” є однойменний паблік та “МолоДвіжЦентр.Львів”. Останнє є комунальним підприємством Львівської міської ради.

Координатор Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області Тарас Радь розповідає: “Формально ця акція не є агітацією за жодного з кандидатів. У ній - заклик виконати свій громадянський обов’язок без апеляції підтримати когось з кандидатів. Це можна трактувати як соціальну акцію. Є підстави припускати, що робить це команда одного з кандидатів для мобілізації молодого електорату”.

Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу, що заходи комунального підприємства щодо заохочення молоді до участі у виборах не можна розцінювати агітацією та щодо такої діяльності у Виборчому кодексі України відсутні жодні обмеження.

Водночас ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 12 статті 57 Виборчого кодексу України “кандидатам на відповідних виборах, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади, органах влади Автономної Республіки Крим та органах місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів