У Львові відзначили День Соборності флешмобом «Побажання Україні» (відео, оновлено)

20:40 22 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Валерій Шмаков / «Gazeta.ua»

Учасники акції утворили перед пам’ятником Тарасові Шевченку «ланцюг єдності».

Миру, щастя, добра, свободи, перемоги та єдності – такими були побажання молоді для України, яка сьогодні провела у Львові флешмоб до Дня Соборності. На площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку зібралося понад сотня людей, серед яких було чимало молоді та курсанти ліцею Героїв Крут.

Кожен із присутніх мав змогу взяти у волонтерів жовту або ж блакитну кульку і написати на ній чого найбільше бажає для Україні. Окрім уже зазначених побажань також на кульках можна було побачити надписи «Небо без сліз», «Щоб закінчилась війна», «Справедливості всім українцям», «Свідомих громадян».

Після того, як прозвучав Гімн України, кульки випустили в небо, аби усі бажання збулися. Також учасники акції під звуки пісні Тараса Петриненка «Україно» взялись за рук та утворили «ланцюг єдності».

Одна із організаторів акції Анна Лозова повідомила: «Цією акцією ми прагнемо показати, якою хочемо бачити нашу державу. Надіємось небесна канцелярія почує усі наші побажання, які ми запустили в небо на 150 кульках. Сьогодні дуже багато людей висловили єдине побажання для Україні – це миру. Надіємось воно збудеться».

А учасник акції Ігор Желіско розповів: «Для мене День Соборності – це день об'єднання України в єдину, міцну Україну, яка має продовжувати такі традиції і відповідно повернути Крим та Донбас».

Ще один учасник акції, пан Теодор, відзнавив: «Сьогодні – велике свято для українського народу та держави. Цей день нагадує нам 20-ті роки минулого століття, коли об'єдналися УНР та ЗУНР. Для мене це також велике свято. В 1990-му році я приймав участь в історичному живому ланцюзі від Львова до Києва. Було дуже романтично і цікаво. Добре, що про це свято пам'ятає молодь, бо хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього».

Про це повідомили сьогодні, 22 січня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». де також опублікували світлини й відео з місця події.

«У флешмобі «Побажання Україні» на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку у Львові взяли участи близько п’ятдесяти людей. Кожен із присутніх мав змогу взяти у волонтерів жовту або ж блакитну кульку і написати на ній побажання Україні. Окрім того, учасники акції під звуки пісні Тараса Петриненка «Україно» взялись за рук та утворили «ланцюг єдності», – повідомили сьогодні, 22 січня, в інформаційній агенції «УНН», де також опублікували світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів