У Львові відкрили почесне консульство Молдови

16:20 21 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 21 вересня, на вулиці Євгена Коновальця, 54 у Львові відбулася урочиста церемонія відкриття почесного консульство Республіки Молдова.

Про це повідомили сьогодні, 21 вересня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Церемонія відкриття консульства розпочалась з виконання Державного Гімну України і Державного Гімну Молдови, після чого відбулось урочисте перерізання стрічки. Приміщення оглянули заступник міського голови Львова, представники влади області, посол Республіки Молдова в Україні, почесний консул Республіки Молдова у Львові, представник МЗС України у Львові.
Надзвичайний і повноважний посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан зазначив під час урочистої церемонії: «Я хотів б подякувати владі місті й області, МЗС України за те, що підтримали пропозицію Республіки Молдова. Я впевнений, що з відкриттям Почесного Консульства наші стосунки будуть ще кращими і міцнішими. Сьогодні дуже важлива подія. Я впевнений, що у нас активізуються торгово-економічні, культурні і гуманітарні відносини. На наступний рік ми вже плануємо проведення бізнес-форуму у Львові».
Натомість почесний консул Республіки Молдова у Львові Володимир Губицький розповів: «Сьогодні ми урочисто відкрили почесне консульство Республіки Молдова у Львові. На Львівщині працює близько 50-ти підприємств, які мають економічні контакти з Молдовою і з відкриттям почесного консульства ці зв’язки посилюватимуться. Почесне консульство – це структура невелика, тут працює Почесний Консул і його помічник. Наші головні функції – це налагодження культурних, економічних, торгівельних зв’язків між західною Україною і Молдовою».

Про це поінформували сьогодні, 21 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів