У Львові відбулася презентація нової ініціативної громадської платформи «Свідомі»

20:57 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки на сайті громадської організації «Свідомі»

У п’ятницю, 19 червня, відбулася презентація нової ініціативної громадської платформи «Свідомі», яка вже рік працює в Києві.

Під час прес-конференції були презентовані основні принципи роботи організації та результати, яких вже вдалося досягнути у столиці і планується зробити те ж саме у Львові та інших містах України. Усі охочі мали змогу дізнатися як стати членом спільноти експертів та долучитися до роботи за обраним напрямом. Про це повідомила прес-служба організації.
 

«Рівень правової культури в нашій державі залишається досить на низькому рівні, а особливо це стосується такої актуальної теми, як корупція. Окрім того, ми хочемо, щоб люди більше дізналася, що таке корупція і її прояви, вони також, я сподіваюсь, повинні засвоїти, як кожен з них особисто може цьому протидіяти, а у разі виявлення фактів корупції – знають до кого звертатися» - зазначив депутат Київради, засновника ГО «Свідомі» Олег Петровець.
Керівництво ГО «Свідомі» закликало громаду об’єднуватися, шукати однодумців та змінювати систему, якщо стає відомо про зловживання чиновників службовим становищем та інформувати про це правові органи свого міста.

«Переконавшись, що після Революції Гідності у нашій владі, зокрема у Львові, все-таки залишається місце для корупції під час ухвалення рішень депутатами ЛМР, ми вирішили перейняти досвід наших київських колег та взяти під контроль дану ситуацію, залучати нових громадських активістів до співпраці» - зазначив керівник львівського осередку  ГО «Свідомі» - Іван Яцишин.

Також, присутній на прес-конференції спостерігач ОБСЄ – Патрік Гофман сказав, що вони відкриті до співпраці з ГО «Свідомі», і висловив свою підтримку організації.

Довідка
Основною метою роботи ініціативи  є контроль за роботою чиновників на місцевому рівні, формування експертного середовища Львівщини, яке буде об’єднувати фахівців за 12 напрямами, та моніторинг державних закупівель. Організація ставить за мету залучати до роботи саме молодих фахівців, які не є заангажованими старою системою та орієнтуються у вимогах сучасності. 




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів