У Львові у феміністок поцілили яйцями

18:47 8 березня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні у Львові під час феміністичного маршу, який був приурочений до Міжнародного дня прав жінок та миру, в його учасниць полетіли сирі яйця.


Відео: Львівський пресклуб

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця голови ГО "Центр "Жіночі перспективи" Марта Чумало.

"Щойно на вулиці Федорова мене і двох наших активісток у спину з криками «На х.й геть із України!!» закидали сирими яйцями. Дані свідків маємо. Заяву до поліції складаємо!",- заявила Марта Чумало.

Нагадємо, напередодні у Львівському прескулбі відбулася пресконференція на тему: "8 березня у Львові відбудеться феміністичний марш та інші заходи до Міжнародного дня прав жінок та миру".

На пресконференції заступниця голови ГО «Центр «Жіночі перспективи» Марта Чумало зазначила, що марш розпочнеться о 13:00 на площі Ринок. Цей марш є традиційним і щороку учасниці виходять із гаслами, що Україна не є чутливою до потреб жінок і фемінізм зараз дуже на часі.

«Родзинкою» цього маршу стане колона волонтерок у костюмах із фільму «Розповідь служниці». Цей фільм про можливе тоталітарне майбутнє, коли права жінок не будуть забезпечуватися. Ця антиутопія, за словами Марти Чумало, демонструє, що може трапитися з жінками, якщо вони не виступатимуть за захист своїх прав, не звертатимуться до інституцій, які мають обов’язки забезпечити ці права.

На марші ми говоритимемо про те, що в Україні ситуація, яка показана в «Розповіді служниці», є цілком реальною. Майже щодня ми можемо чути про ініціативи, які призводять до того, що права жінок будуть порушені.  Ця колона має продемонструвати, що проблем в Україні є багато», – сказала Марта Чумало.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів