У Львові сформовано місцевий оргкомітет ВО «Майдан» (відео)

12:36 4 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Його створено вчора на загальних, вже четвертих, зборах представників громадських, студентських і політичних організацій.


Відео: Дивись Інфо

Мета місцевого організаційного комітету Всеукраїнського об’єднання «Майдан» – подальша координація протестних акцій. Кількісний склад формували за паритетним принципом – по семеро осіб від громадських, студентських та політичних організацій.

Громадський сектор львівського оргкомітету ВО «Майдан», зокрема, представляють: екс-міністр освіти і науки України професор Іван Вакарчук, «голос» львівського Майдану Софія Федина, голова громадського руху «Львів’яни – передусім» Андрій Мисик, керівник ГО «Інститут національної пам’яті» Володимир Парубій, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Франкового університету Звенислава Мамчур-Калинець. А в політичному секторі працюватимуть депутати львівської обласної та міської рад – представники п’яти партій: «Удару» (Оксана Юринець), «Батьківщини» (Микола Кадикало), депутатського об’єднання «Наш край»  (Мирослав Сеник) та Народного руху України (Валерій Веремчук).

ВО «Свобода» наразі (до наступного засідання) не заявила свого представника до оргкомітету «Майдан». У студентському секторі також поки що визначаються з кандидатурами.

Остаточно список «Майдану» має бути сформований до 6 січня. Натомість уже створена й територіальна рада львівського ВО «Майдан», до якої ввійшли 20 районів і 9 міст. 

Перше її засідання призначили на 12 січня. Про це повідомляє сьогодні, 4 січня, «День».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Євромайдан трансформувався у Всеукраїнське об'єднання «Майдан», зокрема його осередок уже формують на Львівщині, де також молодь створює єдиний рух «Євромайдан Львів», а при цьому закликає омолодити керівництво «Майдану» й наполягає, щоб у його раді були представлені всі сектори Євромайдану, тобто – вимагає паритетності, координатором президії ради «Майдану» обрано львів’янку Руслану Лижичко, оприлюднено й повний склад ради ВО «Майдан».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів