Пропутінські сектанти блокували будівлю СБУ у Львові (відео, оновлено)

23:56 23 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: risu.org.ua

На вулиці Вітовського сьогодні вигукували гасла й співали релігійні пісні.

Близко сотні представників «Української правовірної греко-католицької Церкви», відомої ще й як «секта Догнала», пікетували сьогодні, 23 червня, СБУ у Львові. Адепти секти вишикувалися перед входом до приміщення Львівського обласного управління СБУ, вигукували гасла та співали релігійні пісні, висловлюючи таким чином обурення щодо вчорашнього затримання їхніх лідерів.

По центру стояли священнослужителі групи Догнала, збоку жіночки, одягнені у монаше облачення, фланги прикривали миряни. Священнослужитель через гучномовець вигукував щораз нові гаслі, які підхоплювали пікетувальники: «Свободу правді!», «Стоп духу антихриста в Україні!», «Свободу правовірним єпископам!», «Ганьба зрадникам народу!».

Представники секти категорично відмовлялися спілкуватися із журналістами – священнослужителі так званої «УПГКЦ» та миряни на прохання прокоментувати подію в один голос повторяли завчену фразу: «Слухайте наші гасла, там є всі відповіді на ваші запитання».

Учора співробітники УСБУ у Львівській області у селищі Брюховичі під Львовом затримали щонайменше п’ятьох лідерів групи Догнала. Усі затримані «владики УПГКЦ» були доправлені до слідчого ізолятора СБУ у Львові. Обшуки пройшли у жіночому монастирі «УПГКЦ» у Брюховичах, а також у каплиці «УПГКЦ».

Операція із захоплення лідерів «догналітів» була досить масштабною, затримання проводили кілька десятків співробітників спецпідрозділу СБУ. Про це повідомили сьогодні, 23 червня, на порталі «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України». Натомість на телеканалі «Еспресо.TV» розповіли у вівторок:

Будівлю Львівського обласного управління управління СБУ сьогодні, 23 червня,  пікетували представники секти «догналітів» (самоназва – «Українська правовірна греко-католицька церква» зумовлена спробою видати себе за Українську греко-католицьку церкву). Сектанти оточили будівлю спецслужби внаслідок вчорашнього затримання працівниками СБУ п’ятьох лідерів «догналітів».

За неофіційною інформацією, трьох затриманих, які виявились громадянами Чехії, збираються депортувати на батьківщину. Під час Революції Гідності «догналіти» звернулися до президентів Путіна та Лукашенка, закликавши їх «рятувати» Україну від євроінтеграції й ввести війська.

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, на телеканалі «Еспресо.TV».

«СБУ провела обшук у жіночому монастирі самопроголошеної церкви «догналітів» та затримала п’ять псевдосвященників. Двоє із них – громадяни Чехії. Догналіти – не зареєстрована офіційно та не визнана в Україні релігійна організація, котра об’єднала довкола себе сотні адептів. Справжню кількість членів цієї групи назвати неможливо, та відомо, що діє вона по всій Україні. Створив її Антонін Догнал у Підгорецькому монастирі на Львівщині разом із ще трьома монахами у 2008-2009 роках. З того часу учасників групи неодноразово звинувачували у зомбуванні людей, руйнуванні сімей та інших протиправних діях. Лідеру «чорного братства» ще тому заборонили перебувати на території України - сьогодні, 23 червня, в інтернет-виданні «Informator.su».

Як інформував «ЩЛ», СБУ затримала в Брюховичах під Львовом лідерів секти «догналітів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів