У Львові прийшов смолоскипний марш понад тисячі людей

20:34 1 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Газета по-українськи»

У Львові сьогодні відбувся традиційний смолоскипний марш в честь 106-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

У Львові сьогодні відбувся традиційний смолоскипний марш в честь 106-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Хода зібралася у центрі міста біля обласної ради і рушила до пам'ятника Степанові Бандері.

У колоні було багато депутатів міської і обласної рад від ВО «Свобода», а також колишні нардепи від цієї політичної сили. ВО «Свобода» впродовж декількох останніх років проводить подібні акції в обласних центрах.

Люди скандували «Бандера наш герой», «Герої не вмирають, вмирають вороги». 

Паралельно такі ж марші відбуваються у Львові, Одесі та інших містах. Також у Львові вдень відбувся мітинг біля пам'ятника Степанові Бандері за участю представників місцевої влади.

Степан Бандера народився 1 січня 1909 у селі Старий Угринів, тепер Калуського району Івано-Франківської області - український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху ХХ століття, після розколу Організації українських націоналістів голова Проводу ОУН-Б. Загинув Бандера 15 жовтня 1959 у Мюнхені в під'їзді власного будинку від руки агента КДБ Богдана Сташинського, який вистрілив українському націоналістові отрутою в обличчя.

Про це повідомили сьогодні, 1 січня, інтернет-видання «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів