У Львові протестували проти «формули Штайнмаєра»

00:00 2 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/groups/varta1.official

У вівторок, 1 жовтня, ввечері біля управління СБУ у Львівській області на вулиці Вітовського відбулася акція протесту проти погодження тексту так званої «формули Штайнмаєра».

Про це повідомили на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували відео й фото з місця події.

Натомість в агенції новин «Укрінформ» Володимир Зеленський зазначив: «Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра. Я хочу окремо говорити, до речі, про найбільшу «страшилку» останніх тижнів під назвою «формула Штайнмаєра». Що означає ця формула? Це одне, в принципі, два речення. Ось і все. Що це таке – тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий також у суспільстві як «закон про особливий статус Донбасу», починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів»

Президент підкреслив: «Ніяких виборів під дулом кулеметів не буде і не може бути. Сьогодні усунуто останні перепони» для проведення саміту нормандської четвірки, дата якого стане відома найближчим часом».

Згодом новий законопроєкт розроблятиметься парламентом у тісній співпраці та публічному обговоренні з суспільством.У тому новому законі не буде перейдено жодної «червоної лінії». Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції», – запевнив Володимир Зеленський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів