У Львові протестували біля консульства Росії (+відео, оновлено)

23:46 18 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: «5 канал»

Маленькі львів'яни залишили в неділю під дипломатичним представництвом агресорів іграшки.

«У Львові до будівлі російського консульства прийшли кілька десятків активістів з символікою УНА-УНСО. Про це повідомляють журналісти «Громадського.Львів». Також серед пікетувальників є люди з національними прапорами України та синьо-жовтими повітряними кульками. Діти залишили іграшки під Російським посольством у Львові – повідомило сьогодні, 18 січня, «Громадське телебачення».

Натомість журналіст Галина Терещук інфомує сьогодні, 18 січня, в повідомленні «У Львові російське консульство закидали паперовими літачками»:

«У неділю близько півсотні активістів різних організацій, прийшли до приміщення російського консульства у Львові, щоб висловити протест проти російської агресії в Україні. Діти поклали до зачинених воріт дитячі іграшки, а паперові літачки полетіли на подвір’я установи. Учасники акції запалили лампадки і свічки біля приміщення російського консульства».

Про це повідомляється в неділю на «Радіо Свобода», де згодом доповнили в повідомленні «У Львові діти під час мітингу залишили під воротами консульства Росії іграшки»:

«У неділю, 18 січня, близько півсотні активістів різних організацій прийшли до приміщення російського консульства у Львові, щоб висловити протест проти російської агресії в Україні. «Ми хочемо показати всій світовій спільноті, як товариш Путін захищає російськомовне населення в Україні, розстрілюючи його масово, присилаючи на нашу територію війська», – пояснив мету акції її організатор Віталій Баб’як.

Діти поклали до зачинених воріт дитячі іграшки, а паперові «журавлики миру» полетіли на подвір’я установи. Учасники акції запалили лампадки і свічки біля приміщення російського консульства.

У неділю, 18 січня, у Вуглегірську на Донеччині внаслідок обстрілу «Градами» з боку Єнакієва, яке контролюють незаконні збройні угруповання «ДНР», загинули діти: двоє братів, молодшому – сім років, старшому – 16. Ще одна дитина – восьмирічна дівчинка у важкому стані. Про це повідомило МВС. 10 січня в селищі Кряківка на Луганщині разом зі своєю мамою і бабусею загинула 14-річна дівчинка».

Про це також повідомляється на сайті «Радіо Свобода».

Як інформував «ЩЛ», у Львові розпочався марш солідарності зі загиблими під Волновахою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів