У Львові презентували «політичний спецназ»

21:27 11 червня 2019 р.

Фото до новини

Партія «Європейська Солідарність» – це той політичний спецназ, який має досвід, мужність, силу та професіоналізм, і готовий дуже жорстко захищати національні інтереси країни.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 11 червня, під час прес-конференції на тему: «Європейська Солідарність: презентація ідеології та основні завдання», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

За її словами, партія відмовилася від вождистського типу і буде будуватися як ідеологічна партія. 

- У вересні «Європейська Солідарність» отримає  статус спостерігача у EPP. Це – найбільше європейська народна партія, яка об’єднує правоцентристські ідеологічні партії країн Європейського Союзу. А країни, які не є членами ЄС,  можуть претендувати на статус спостерігача. Ми до цього дуже довго йшли, - розповіла вона. 

Ірина Геращенко пишається тим, що депутати цього парламенту відправили в музей історії всі пам’ятники Леніну.

- Також ми працюватимемо над тим, щоби під час грудневого саміту в Лондоні новий Президент подав заявку на План дій щодо членства в НАТО. І щоби вже у 2013 році Україна могла отримати ПДЧ. А до кінця цього десятиріччя могла претендувати на членство в НАТО, - каже перша заступниця голови Верховної Ради України. 

Відповідаючи на запитання, за якими критеріями обирали членів партії, Ірина Геращенко сказала:

- Людина має сповідувати ідеї партії. Також політик має мати сформовані погляди та бути готовим захищати ідею, ідеологію та програму. Ми не дискримінуємо членів за віком, статтю та за їхньою вчорашньою політичною діяльністю. Парламент восьмого скликання був оновлений на 50 відсотків. Але з’ясувалося, що туди зайшли не так нові обличчя, як одноразові політичні проекти. І сьогодні цих одноразових політичних проектів не хоче ніхто брати до себе ані в списки, ані на мажоритарку. Тому що вони не мають ані позиції, ані ідеології. Політичні дезертири увесь це час сиділи в кущах, боялися брати на себе відповідальність, - говорить вона. 

Голова Львівської ОДА (2014-2019 рр.) Олег Синютка наголосив, що до партії прийшли нові обличчя. 

- Ми не вважаємо, що нові обличчя – це ті люди, яким по 19, 25 чи 35 років і які ніколи не мали нічого спільного з політичною діяльністю. Нові обличчя – це професійні люди, до яких немає запитань у суспільства стосовно їхньої чесності, професійності та компетентності, - каже він.

На його думку, зараз основне завдання – захистити здобутки країни за останній час. 

- Нам потрібно захистити обороноздатність України та європейський вибір України. Тому що заяви деяких політиків та повернення в Україну деяких емігрантів, яких вигнала Революція Гідності, надзвичайно непокоїть все суспільство, - зауважив Олег Синютка. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів