У Львові почали демонтовувати барикади біля облради (відео)

01:20 17 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Про це повідомляє вночі 17 лютого кореспондент УНН.


Відео: Ярема Дух

Інформуючи, що у Львові почали демонтувати барикади біля будівлі обласних ради та державної адміністрації на вулиці Винниченка, він нагадує, що вони перекривали головний вхід до цієї споруди. Протестувальники будували їх з автомобільних шин і мішків зі снігом, а прохід на оточену територію охороняли активісти загонів самооборони.

Вони перевіряли посвідчення і не пропускали на роботу працівників обладежадміністрації. А всередині барикадного кільця стояли бочки для обігріву.

Повідомляючи про це вночі 17 лютого, кореспондент УНН додає, що увечері в неділю на сайті Генеральної прокуратури України з'явилося повідомлення очільника відомства про набрання юридичної ваги закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». Цей документ передбачає закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальности осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.

Натомість активіст Ярема Дух повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook», що комунальники задіяли шість вантажівок та один екскаватор, але встигли розібрати лише передню барикаду біля Львівської ОДА, й додає: «У комунальників закінчилися вантажівки. Робота встала, але нині мали б звільнити дорогу як мінімум. Дощить».

Як повідомляв «ЩЛ», народний депутат від ВО «Батьківщина» Арсен Аваков заявив 16 лютого, що протестувальники звільнили Львівську й ще три ОДА та КМДА, виконуючи умови закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових протестів у січні-лютому.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів