У Львові побилися прибічники й противники голови облдержадміністрації (відео)

15:58 12 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Як пояснили в понеділок пікетувальники будівлі ЛОДА, вони вимагали, щоб Ірина Сех склала мандат нардепа.


Відео: zaxid.net

Західна інформаційна корпорація розповіла в понеділок в повідомленні «Під ЛОДА побилися прибічники та противники Сех»:

«Сьогодні, 12 травня, під Львівською ОДА відбувся мітинг з вимогою відставки голови ОДА Ірини Сех. Як передає кореспондент «ІА ZIK», пікетувати ЛОДА прийшли «Дорожній контроль», «Автономний опір» та інші громадські організації.

Як пояснили активісти, вони вимагають, щоб голова ОДА склала депмандат, і визначилася, чим хоче займатися – бути нардепом чи головою ОДА. Під стіни ОДА вийшли також прибічники Ірини Сех, які тримала плакати – «Стоп провокаціям», «Ні картинці для Кремля», «Майдан за Сех».

У свою чергу, мітингувальники принесли плакати проти очільниці Львівщини. Не обійшлося і без сутичок.

Як пояснили активісти, прибічники Сех підбігли до них і почали відбирати плакати. Відтак почалася бійка між двома таборами.

Після цього противники Сех почали скандувати «Геть сволоту з України», «Свобода – це тітушки». Наразі і прибічники, і противники Ірини Сех стоять під ЛОДА. Сама Ірина Сех дає брифінг з цього приводу.

Нагадаємо, наприкінці квітня Люстраційний комітет майдану Львівщини уповноважив свого представника Андрія Мисика звернутись із позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва з приводу порушення Закону України «Про статус народного депутата України» Іриною Сех, яка суміщає депутатський мандат з посадою голови Львівської ОДА.

Ірину Сех призначено головою Львівської ОДА 2 березня указом виконувача обов’язків президента України, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова.

7 березня в ефірі програми Люстраційного комітету Майдану Львівщини «Люстрація» на телеканалі ZIK вона заявила, що планує здати депутатський мандат лише тоді, коли стабілізується ситуація у Криму.

Як повідомлялося 13 березня, спікер парламенту і за сумісництвом в. о. президента України Олександр Турчинов дав дедлайн для складання депутатами-сумісниками мандатів – один тиждень.

25 березня Ірина Сех повідомила, що звернулася до виконувача обов’язків президента України Олександра Турчинова з проханням внести зміни до указу про її призначення головою ЛОДА та призначити її в. о. голови облдержадмінстрації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів