У Львові перемогли «Голос» і «ЄС», в області – «Слуга народу»

12:46 23 липня 2019 р.

Фото до новини

У 8 з 12 виборчих округів Львівської області перемогла партія «Слуга народу». Це – всі виборчі округи поза Львовом.

Про це сьогодні, 23 липня, під час пресконференції «Львівщина: підсумки дня голосування», що відбулася  у Львівському пресклубі, повідомив координатор спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» за виборами у Львівській області Тарас Радь.

- А в округах, де голосував Львів, перемогу отримують партії «Голос» та «Європейська Солідарність», - зауважив він. 

Якщо порівняти ці результати з президентськими виборами, коли більшість в області голосувала за «Європейську солідарність», то цього разу виборці здалися і віддали свої голоси за «Слугу народу». Щоправда, дуже велику частку голосів, 23 відсотки, від «Слуги народу» забрала партія «Голос». 

Також, за його словами, літня пора вплинула на те, що недобрали голосів «Європейська солідарність» та «Голос».

- Але ми навіть не можемо сказати, скільки саме голосів недобрано, тому що ми не знаємо, скільки виборців Львівщини виїхали на заробітки, а скільки – у відпустках, - зазначає координатор спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» за виборами у Львівській області. 

Що стосується мажоритарки, то в 115 виборчому окрузі перемагає представниця партії «Голос» Наталя Піпа, у 120 – Ярослав Дубневич, у 123 – Тарас Батенко, у 126 – Андрій Кіт. 

Наразі важко спрогнозувати, хто переможе у 119 окрузі. Між трьома кандидатами Михайлом Бондаром від політичної партії «Європейська солідарність», Орестом Кавецьким від «Слуги народу» та Олегом Шибою від партії «Голос» розрив становить в межах 200 голосів. І досі не зрозуміло, хто там може перемогти. 

- Вчора, коли тут перемагав Михайло Бондар, то Президент заявив, що вимагатиме перерахунку голосів. Цікаво, чи буде він і далі наполягати на цьому, якщо на цей момент тут перемагає представник «Слуги народу». Ми, зі свого боку, не бачимо підстав для перерахунку голосів. Але якщо у когось є доказова база, то може йти до суду і доводити свою правоту, - говорить Тарас Радь.

Також, за його словами, тривалий час були суперечки про переможця в 118 окрузі.  

- Якби вчора ввечері Богдан Дубневич не підтримав перемогу Галини Васильченко, то на сьогодні ми би мали протистояння. Зрештою, спочатку надходили дані з позаміських виборчих дільниць цього округу. І ці дані показували підтримку виборців саме Богдана Дубневича. Згодом надійшли дані з дільниць у місті Львові. І загалом зараз Галина Васильченко перемагає з розривом у півтори тисячі голосів. Коли опрацюють сто відсотків голосів, то результати вже не зміняться, - каже координатор спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» за виборами у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів