У Львові об'єдналися росіяни

11:42 28 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

27 квітня на меморіалі жертвам Талергофу на Личаківському цвинтарі відбулась панахида за усіма, хто у 1914-1918 роках прийняв муки та загинув у перших у Європі концентраційних таборах, розташованих у австрійських містечках Терезин та Талергоф.

Про це інформують організатори.

Після урочистого заходу, присвяченого 100-річчю Талергофської трагедії, внаслідок якої загинуло понад 30 тисяч галичан, у залі готельного комплексу «Еней» зібралися представники організацій російської громади Львова та інтелігенції, представники ветеранських організацій.

Обговоривши ситуацію в державі, представники російської громади Львова вирішили створити громадську організацію «Росіяни Львова», завданнями якої будуть, насамперед, збереження, примноження та популяризація духовних та культурних цінностей російського народу в їх гармонійному поєднанні з культурою українського та інших народів України.
Керівниками організації присутні одноголосно вирішили обрати Кирила Арбатова, Ігора Корчевського та Тетяну Швецову, - громадських діячів, які представляють росіян Львова в Громадській раді при Львівській обласній державній адміністрації.

Почесним головою ГО «Росіяни Львова» обрано заслуженого працівника освіти України, кавалера ордена Дружби Володимира Кравченка, повідомили організатори. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів