У Львові назвали основні провали політики Президента України за рік перебування на посаді

20:20 19 травня 2020 р.

Фото до новини

Тиск на мікропідприємців, скорочення фінансування освіти, науки і культури, звільнення «беркутівців», несправедливий обмін полоненими та втрата довіри українців – такі основні провали політики Президента України за рік перебування на посаді назвали львів’яни на брифінгу у Львівському пресклубі.


Відео: Львівський пресклуб

Михайло Косів, громадський діяч вважає, що рік правління президента Зеленського був роком «утрат, небезпек та тривог».

– Коли я думав про причини падіння нашої держави за останній рік, зокрема економічного падіння, то зрозумів, що в цьому закладені не лише економічні підстави, але й недовіра до влади. Недовіра до влади, а отже до держави – це, виявляється, такий могутній засіб, який приводить до негативних наслідків. Ми маємо цю недовіру, бо є різні побоювання, які випливають із того, ким є наша нинішня влада та президент. Він приїхав з Росії, він не мав нічого спільного із Україною, вона йому не потрібна, він висміював її, як комічний актор, найостаннішими словами. Він ганьбив українців та український народ, а себе він атестував, як “рускоязичний єврей”. Але він навіть не єврей, бо в Україні євреї є патріотами своєї держави. Саме недовіра та побоювання до нової влади спричинились до цієї досить загрозливої ситуації, в якій ми зараз живемо.
Крім того, намагання президента Зеленського нав’язати контакти із Путіним з політичної точки зору є нонсенсом, бо Путіну та Москві загалом не потрібен мир з Україною. Їм потрібно, щоб України взагалі не було.
,
Степан Білас, учасник АТО, доброволець, волонтер вважає одним із найбільших провалів у роботі теперішнього Президента України – звільнення екс-«беркутівців», обвинувачених у розстрілах на Майдані, а також полонених з РФ.

– Усі ми пам’ятаємо дебати на стадіоні, де Зеленський заявляв, що попередня влада посадила патріотів, а він усіх їх відпустить. Нехай прибічники Зеленського покажуть мені хоча б одного патріота, якого відпустив їхній президент. Були відпущені тільки негідники з Російської Федерації, які тут роблять свої справи і далі тягнуть нас у Росію. В той час, коли триває війна, всіх окупантів, які були взяті в полон, відпустили в обмін на якихось таксистів, базарників, незрозуміло на кого.

В армії ситуація стає дедалі гірша: харчування знизили майже до рівня 2014 року, бо кажуть, що солдати вживають забагато калорій. Як можна в окопах вживати забагато калорій? Волонтери знову починають працювати з армією, на передовій бракує елементарних речей, до прикладу, плівки, цвяхів та мішків на бліндажі. А де є зупинення вогню, яке нам обіцяли? Хлопців просто змусили віддати українські території, які вони захищали від 2014 року.

Крім того, Зеленський обіцяв, що наші відновлять кораблі, які повернула Російська Федерація після захоплення їх у Керченській протоці. Нам обіцяли, що ці кораблі будуть відновлені за три місяці, але до сьогодні жоден із них не відремонтований.
Також нещодавно в мережах з’явилась заява, що наших хлопців, які є на війні, будуть наказувати за агресію до російських окупантів. Як це зрозуміти? В яку сторону мають іти наші військові?

Як таку владу можна назвати українською? Яку з обіцянок, які Володимир Зеленський прокричав на стадіоні, він виконав? Рік його правління не має жодної користі для української держави,- зазначив учасник АТО.

Володимир Роп’як, сімейний лікар впевнений, що президента та його команду не цікавить здоров’я українців, навпаки – вони роблять усе, щоб знищити народ.

– Була запущена медична реформа для первинної ланки під час війни. Усі відчули позитив – почали відкриватися нові амбулаторії, сімейні лікарі почали отримувати достойну заробітну плату. Зараз мала початися реформа для другої ланки, тобто вузькопрофільних лікарів, але все стоїть, нічого не робиться. Останнім часом взагалі почала все частіше з’являтися інформація, що треба скасувати медичну реформу. Це насторожує,- сказав сімейний лікар.

Наталія Дигдалович, дружина Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича розповіла, що останній рік був дуже важким морально для родичів Героїв Небесної Сотні, адже влада вирішила відпустити тих, кого мали визнати вбивцями їхніх рідних.

- Це вкотре нас, майданівців, активістів, хотіли поставити на коліна та показати, хто ми є насправді і від кого залежимо. Знаючи, що через годину його відпустять, пан Аброськін, який, ймовірно, вбив мого чоловіка, дивлячись мені в очі, сказав: «Бог в помощь». Дійсно, сьогодні у нас залишилась хіба віра в Бога та віра в те, що українці нарешті прозріють.

20 лютого ми чекали, що Володимир Зеленський зустрінеться з нами і пояснить свою позицію. Але він покладав квіти, ховаючись від нас за спинами охоронців, крадькома, як злодій. Ми, наївні, чекали, що він скаже нам: «Даруйте, я просто актор. Мені написали сценарій, і я його виконував, але, можливо, я так не думаю». Але ми цього не побачили. Натомість він таки зустрівся із декількома родинами і сказав: «Так сталось, обложив я себе сучими дітьми». Тобто ті люди, які сьогодні керують державою – сучі діти,- наголосила дружина Героя Небесної Сотні.

Кетіно Равлюк, співорганізаторка всеукраїнського руху #SaveФОП вважає, що «кухарки», яких привів до влади Володимир Зеленський не можуть розвивати державу, адже не є компетентними.

– Підприємці повірили новому президентові, що він з командою виведе державу у топи світових лідерів економічно розвинених держав. Нова влада акцентувала на тому, що будуть давати преференції мікробізнесу, але натомість підприємці отримали, нахабно запроваджену в турборежимі, тотальну фіскалізацію.
У кожній цивілізованій державі мікропідприємців, самозайнятих плекають, їм дають карт-бланші на розвиток, але це відбувається не в нас. Ці послаблення, які нам кинули, як кістку, для мене особисто є принизливими.,- зазгачила підприємиця.

Про негативні тенденції у галузі освіти, науки та культури під час президентства Володимира Зеленського розповіла Соломія Риботицька, викладачка, волонтерка.

Вона зазначила, що освітні експерти президента заявляли, що 4 тисячі доларів заробітної плати для вчителів в Україні – це реально, але за рік нічого не змінилося.

– Нам сказали, що навесні поборють всю корупцію в країні, знайдуть мільярди і виплатять вчителям гроші, але з арифметикою у них було погано. Також ми бачили, що у березні-квітні влада активно пропагувала скорочення фінансування освіти, науки і навіть освіти лікарів.

Зазіхнули навіть на таку гарну програму «Новітня українська школа», над якою працювали багато експертів, відомих освітян.

У культурі було зазіхання на Український культурний фонд, який давав дуже великі гранти на розвиток музеїв, освіти, культури. У культурні проєкти залучено дуже багато молоді, а це є наше майбутнє. Президент Зеленський та його уряд хочуть позбавити нашу молодь можливості культурного та освітнього розвитку,- сказала викладачка.


 




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів