У Львові комуністу не вдалося позбавити пільг ветеранів УПА й Визвольних змагань

15:22 5 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: times.mk.ua

Апеляційний адміністративний суд відмовив йому в задоволенні його апеляційної скарги.

Прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода» інформує в повідомленні «У Львові суд відмовив українофобам у скасуванні пільг ветеранам УПА та визвольних змагань»:

«Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги комуніста, заступника голови так званого Антифашистського комітету України Олександра Калинюка у справі про скасування доплат до пенсій ветеранам Української Повстанської Армії та колишнім воїнам дивізії «Галичина» Української Національної Армії у розмірі 1000 гривень на місяць. Про це 5 червня 2014 року повідомив голова постійної комісії депутатської діяльности та законности Львівської міської ради свободівець Любомир Мельничук.

Як розповів свободівець, провадження у цій справі відкрили ще минулого року. «Представники промосковських сил минулого року вирішили спробувати заблокувати додаткові заходи соціяльного захисту ветеранів українського визвольного руху, що діють у Львові. Комуніст Олександр Калинюк подав позовну заяву до Галицького районного суду Львова, у якій просив скасувати встановлені з ініціятиви фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді щомісячні доплати в розмірі 1000 гривень до пенсій ветеранам Української Повстанської Армії та колишнім воїнам Першої Української Дивізії «Галичина» Української Національної Армії. Суд першої інстанції відмовив у задоволенні цього позову, а сьогодні Львівський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу комуніста», – повідомив Любомир Мельничук.

Як відомо, ще 2013 року Львівська міська рада затвердила програму соціяльного захисту воїнів УПА. Ця програма передбачає, зокрема, щомісячні доплати до пенсій ветеранам УПА та колишнім воїнам дивізії «Галичина» у розмірі 1 тис. грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів