У Львові канадійці та англійці навчають майбутніх військових офіцерів процедурам НАТО

13:24 20 квітня 2021 р.

Фото до новини

В Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного відбулися навчання з нещодавно впровадженої дисципліни «Інженерне забезпечення бою за стандартами НАТО». Серед інших, розглядали питання опановування майбутніми офіцерами військового процесу планування операцій, що використовується штабами – Military Decision Making Process (MDMP).

Про це інформує пресслужба Академії, пише Dailylviv

Як зазначив начальник кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення підполковник Дмитро Окіпняк, для курсантів п’ятого та четвертого курсів запроваджено нову навчальну дисципліну «Інженерне забезпечення бою за стандартами НАТО».

– Під час її вивчення наші вихованці мають змогу вивчати організацію інженерного забезпечення операцій за стандартами країн-членів Північноатлантичного альянсу, – розповів офіцер. – Всі заняття проводяться з використанням активних та інтерактивних методів, часто англійською мовою. Адже відповідно до Дорожньої карти вдосконалення мовної підготовки у ЗС України на 2021-2024 роки ця навчальна дисципліна стане одним з перших кроків кафедри на шляху виконання Програми та гарантуватиме належне опановування особовим складом іноземною мовою.

Під час проведення заняття курсанти зрозуміли принципи військового процесу планування та опанували всі кроки, що відпрацьовуються в процедурі MDMP.

Своїми враженнями від заняття поділився курсант 44-го навчального курсу Дмитро Москалюк:

– Військовий процес планування MDMP, що розглядався на занятті, для нас цікавий, адже він суттєво відрізняється від порядку прийняття військового рішення, який ми вивчали раніше. На мій погляд, цей процес більш широко розглядає питання аналізу отриманого завдання, допомагає командирам у передбаченні майбутнього розвитку подій та дає змогу виявити ризики, які, на перший погляд, не видно, але в процесі виконання поставленого завдання можуть суттєво вплинути на його виконання.

Одним з важливих моментів є те, що активну участь у розробці та проведенні навчальних занять беруть участь представники Збройних сил Великобританії та Канади.

– Ми дуже цінуємо допомогу наших закордонних колег та партнерів. Адже вони є джерелом теоретичного та практичного досвіду роботи в багатонаціональних штабах та добре знають процедури планування, – зазначив начальник кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення підполковник Дмитро Окіпняк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів