У Львові – ІІ Міжнародний форум з практики Європейського суду з прав людини

16:52 29 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: chernobylec.info

Зокрема участь у ньому беруть судді ЄСПЛ Ганна Юдківська та Ханлар Гаджиєв.

Як повідомляє прес-служба міської ради, впродовж трьох днів – з 29 листопада до 1 грудня – гості зі Страсбурга, а також провідні вітчизняні юристи – науковці, судді, адвокати та громадські діячі – обговорюватимуть у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка важливі проблеми діяльності Європейського суду з прав людини та впливу його рішень на українську юридичну практику. Форум покликаний поглибити знання юристів з правозахисної практики Євросуду, забезпечити їх навичками, необхідними для супроводу справ у цьому суді, сприяти налагодженню контактів і обміну думками фахівців.

Ініціатором проведення Форуму вдруге виступила одна з найстаріших європейських правничих шкіл – юридичний факультет ЛНУ. Ініціатива Франкового університету була активно підтримана Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Львівською міською радою, Львівською лабораторією прав людини і громадянина Національної академії правових наук України, Львівським відділенням Асоціації правників України, Лігою студентів Асоціації правників України, а також Координаційною радою молодих юристів України при Міністерстві юстиції України.

Інформаційну підтримку Форуму надали: «Юридична газета», журнал «The Ukrainian Journal of Business Law», правозахисна адвокатсько-експертна група «Конвенція’50», юридичний портал «Pravotoday.in.ua», портал «ЮрЛіга», веб-сайт «Освітній портал» і Всеукраїнський юридичний портал «Legalans».

Суддя Європейського суду з прав людини від України Ганни Юдківської висловилася з приводу Форуму так: «Прекрасно, що одна з найвідоміших українських правничих шкіл надає унікальну можливість взаємодії теоретиків і практиків з різних міст, зацікавлених у застосуванні практики Європейського суду з прав людини. Сподіваюсь на змістовний діалог із вітчизняними правниками, який буде взаємокорисним».

Своїми очікуваннями від львівського заходу поділився і суддя Європейського суду з прав людини від Азербайджану Ханлар Гаджиєв: «Враховуючи потенціал України та її внесок у розвиток правової думки, я очікую цікаву дискусію з проблем впливу Конвенції про захист прав людини та прецедентної практики Європейського суду з прав людини на розвиток законодавства та практики його застосування».

Співголова оргкомітету Форуму, доцент юридичного факультету ЛНУ Дмитро Гудима звертає увагу на те, що цим міжнародним заходом Львів вкотре підтверджує свою відкритість для світу, а львівська правнича школа – відданість європейським цінностям: «У дні, коли на вулицях Львова та інших міст України відбуваються багатотисячні демонстрації на підтримку європейського курсу нашої держави, проведення саме у культурній столиці України чергового Міжнародного форуму з практики Європейського суду з прав людини за участю суддів цього суду є знаковою подією, яка засвідчує як особливий статус нашого міста, так і його орієнтованість на захист верховенства права, демократії та прав людини».

Контактна особа: Дмитро Гудима (його телефон: 050-674-9-784). 

Більше інформації – тут: http://vk.com/forum.echr

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів