У Львові є намір відкрити Почесне консульство Італії

12:57 13 вересня 2021 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з послом Італії в Україні П’єром Франческо Дзадзо. Обговорили, зокрема, можливості для відкриття почесного консульства країни, збільшення присутності італійського бізнесу в місті, а також налагодження нових партнерських стосунків із містами Італії.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Це вже другий візит дипломата до Львова. «Я дуже радий повернутись сюди», – зазначив він.

Пан посол також відзначив доволі швидку інтеграцію України в Європу. Відтак висловив сподівання на розширення співпраці зі Львовом як найбільшим містом на заході держави. «Ми готові всіляко сприяти, аби збільшити тут присутність італійського бізнесу», – додав дипломат. Також ішлося про організацію спільних заходів: конференцій, фестивалів, ярмарків, і налагодження партнерства між Львовом та містами Італії.

Андрій Садовий відзначив, що місто дуже зацікавлене у нових можливостях для співпраці. Відтак, проаналізує міста Італії, аби визначити, які з них є найбільш близькими до Львова ментально. Також мер пообіцяв максимальну підтримку від міста у відкритті консульства. «Це було б чудово! Від нас – максимальне сприяння. Також абсолютна підтримка і допомога – в розширенні присутності італійського бізнесу», – зазначив він.

Нагадаємо, попереднього разу дипломат зустрівся з першим заступником мер міста Андрієм Москаленком, з яким поспілкувалися про співпрацю в межах програм реставрації та розвитку науково-дослідницьких центрів.         
Довідка

П’єр Франческо Дзадзо – надзвичайний і повноважний посол Італії в Україні із січня 2021 року. На дипломатичній службі – з 1986 року. У різні роки досі працював послом у Канберрі (Австралія), був акредитований з вірчими грамотами на посаду посла у Сува-Віті-Леву (Острови Фіджі), Порт Морсбі (Папуа Нова Гвінея), Порт Віла (Республіка Вануату), Гоніара (Соломонові острови), Палікір (Федеральні Штати Мікронезії), Республіці Науру. Був спеціальним посланцем Міністерства закордонних справ та Міжнародного співробітництва у справа дрібних острівних країн Тихого океану.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів