У Львові буде Почесне консульство Республіки Болгарія

13:38 9 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Про це стало відомо сьогодні, 9 жовтня, під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарія в Україні Красіміром Мінчевим.

«Ще одне дипломатичне консульство – це дуже добре для міста, яке претендує на звання культурної чи дипломатичної столиці нашої держави. Сьогодні ми  говоримо про великий культурний обмін та можливості поновити ті традиції співдружності, які були раніше», – зазначив голова ОДА.

Віктор Шемчук запевнив гостей, що облдержадміністрація буде допомагати та сприяти як в реалізації культурних проектів, так і в започаткуванні та веденні бізнесу на Львівщині.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев зазначив, що Львівську та Пловдівську області пов’язують історичні та культурні взаємини. Красімір Мінчев повідомив, що невдовзі у Львові відкриють Почесне консульство та представив новопризнеченого Почесного консула Республіки Болгарія у Львові Віктора Нотевського.

За результатами перемовин Віктор Шемчук та Красімір Мінчев вирішили напрацювати інформацію для підписання угоди про співпрацю та співдружбу між цими регіонами.
Т

акож під час зустрічі обговорили діяльність громадської організації “Західно-Українське болгарське національно-культурне товариство ім. Сави Шеретова”, яке очолює Людмила Куликівська.

Зазначимо, основною метою діяльності товариства болгар у Львові є – відродження самосвідомості, гідності, народних традицій і звичаїв болгар України, розвиток дружніх стосунків між народами на основі принципів гідності, захист законних інтересів своїх членів.
Посол Республіки Болгарія наголосив, що після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС взаємини областей набудуть більших масштабів та глибшого взаєморозуміння й підтримки українців в Болгарії та болгар в Україні. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів