У Львівському пресклубі три десятки осіб перешкоджали журналістській діяльності

15:01 8 листопада 2019 р.

Фото до новини

Сьогодні, 8 листопада, о 12.25 у приміщення Львівського пресклубу, який розташований у Львові на проспекті Шевченка, 11, увірвалося три десятки осіб, які називали себе представниками організацій, пов’язаних з АТО.


Відео: Львівський пресклуб

Вони відмовилися покинути приміщення, де мала відбутися пресконференція для журналістів на тему: «Загроза техногенної катастрофи у місті обласного значення Новий Розділ через зрив опалювального сезону. Шляхи вирішення цієї проблеми». І в такий спосіб намагалися зірвати пресконферецію.

Пресконференцію мали давати народний депутат України Тарас Батенко, депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський та заступник міського голови Нового Роздолу (2015-2019) Андрій Цюра. 

Поліціянти, яких викликав Пресклуб, не побачили правопорушень у поведінці «активістів». Навпаки, поліціянти підтримали правопорушників. Із запізненням на пів години пресконференція розпочалася. Але її щоразу намагалися зірвати нежурналісти, які відмовилися покинути приміщення Пресклубу.

ГО «Львівський пресклуб» трактує цей факт, як перешоджання журналістській діяльності. Оскільки представникам Пресклубу та ЗМІ, які прийшли на захід, заважали виконувати свій професійний обоов’язок.

Пресклуб підготував заяви з приводу цього інциденту у прокуратуру Львівської області і Головне управління Національної поліції.

Як відомо, Міста Новий Розділ та Новояворівськ Львівської області стали єдиними населеними пунктами в Україні, в яких не розпочався опалювальний сезон 2019/2020 рр. Запуску тепла в домогосподарства мешканців є проблемним уже два опалювальні сезони поспіль.

На думку організаторів пресконференції, органи місцевого самоврядування не можуть самостійно вирішити цю проблему. Обласна влада має усі важелі впливу та повноваження - вирішити цю проблему із запуском тепла у домівки мешканців Нового Роздолу та Новояворівська у разі запровадження режиму надзвичайної ситуації.

Тарас Батенко вважає, що треба невідкладно скликати засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та відповідно до статті 4 Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану» оголосити надзвичайний стан техногенного характеру в місті Новий Розділ для невідкладного запуску теплогенеруючих установок та подання тепла у домогосподарства мешканців та інші комунальні заклади міст Новий Розділ та Новояворівськ Львівської області.

Поки тривав інцидент у Львівському пресклубі, у Львівській ОДА позачергово засідала обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Тараса Греня.

Вона прийняла рішення про визнання ситуації з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі - надзвичайного техногенного характеру.

Як стало відомо "Щоденному Львову" з поінформованих джерел, "активісти", які увірвалися а Пресклуб, мали завдання - "загальмувати" пресконференцію, аби влада встигла спрацювати на випередження ініціативи знизу і - оголосити надзвичайну техногенну ситуацію у Новому Роздолі і Новояворівську.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів