У львівській школі №42 встановили меморіальну дошку її полеглому випускнику Тарасу Дорошу (відео)

17:10 19 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили в четвер у прес-службі обласного управління МВС, у рідній школі сержанта батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» Тараса Дороша, котрий героїчно загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО, встановили меморіальну дошку.


Відео: Юля Касько

У рідній школі бійця батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» ГУ МВС України у Львівській області сержанта міліції Тараса Дороша, котрий героїчно загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО, встановили меморіальну дошку. Тарас Дорош навчався у львівській СЗШ №42 у Личаківському районі.

Ініціаторами встановлення меморіальної дошки стали однокласники загиблого героя. Участь в урочистій церемонії відкриття взяли батьки та дружина Тараса, його однокласники, учні, вчителі та директор школи.

Почесними гостями були бійці батальйону «Львів» і ректор Львівського Державного університету внутрішніх справ генерал-майор міліції Валерій Середа, який розповів: «Тарас був одним з найкращих бійців батальйону. Я звернув на нього увагу ще під час навчання і намагався тримати ближче до себе. Він був розвідником і загинув від кулі снайпера під час виконання бойового завдання під Станицею Луганська. Дуже відповідальний, завжди з посмішкою, лідер, котрий міг повести за собою в бій – таким Тарас залишиться у нашій памяті».

Урочиста церемонія, підготовлена та проведена учнями школи, була надзвичайно зворушливою і нікого не залишила байдужим. І діти, і дорослі не стримували емоцій та сліз.

Мати загиблого героя, пані Галина, розповіла: «Він був дуже слухняною дитиною. Ніколи не перечив ні мені, ні батькові. Перед тим як йти на службу, він сидів зі мною на кухні і я запитала у нього – для чого йому туди йти у цей батальйон? А він відповів: «Мамо, якщо всі будуть сидіти на кухні, ми ніколи нічого не змінимо».

Теплими словами згадували Тараса його однокласники та вчителі. Вони пам’ятають його як відповідального, мужнього і, це згадують всі, завжди усміхненого. Таким він і залишиться у пам’яті тих, хто його знав.

Про це повідомили сьогодні, 19 березня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС, де також нагадали:

«Тарас Дорош у травні 2014 року одним з перших добровільно вступив на службу у батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Львів». Після навчання склав Присягу на вірність українському народові та був відправлений для несення служби у зону АТО.

За сумлінне виконання службових обов’язків сержант міліції Дорош Тарас Русланович, 20 грудня 2014 року, був нагороджений Почесною грамотою Львівської обласної державної адміністрації. Під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО у Луганській області, 14 січня 2015, року куля терориста-снайпера обірвала життя Тараса. 

Йому було всього 27 років. Сержант міліції Дорош Тарас Русланович посмертно представлений до високої Державної нагороди.

Вічна слава Героям, полеглим у боротьбі за свободу і незалежність України! Пам'ять про них  завжди житиме у наших серцях! Слава Україні!!!». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів