У Львові попрощалися з полеглим на війні добровольцем полку «Дніпро-1» Тарасом Брусом (відео, оновлено)

19:15 20 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: memorybook.org.ua

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні в Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла на вулиці Театральній, 13 відбулось прощання з Тарасом Романовичем Брусом – бійцем батальйону «Дніпро-1».


Відео: «Телеканал новин «24»

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 20 грудня, «Щоденному Львову»: «Сьогодні в Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла відбулось прощання з Героєм, після чого домовину з тілом повезли в с. Баня Лисовицька Стрийського району, звідки Герой родом. В селі в неділю о 12.00 відбудеться чин похорону. ». 

У повідомленні також зазначено: «Тарас Брус народився 24 травня 1987 року, помер – 29 серпня 2014 року. Він закінчив Львівську комерційну академію. Був приватним підприємцем. Тарас з першого дня був активним учасником Майдану. Потім був волонтером на Сході, згодом – бійцем добровольчого батальйону».

Натомість «Телеканал новин «24» повідомив сьогодні, 20 грудня:

«У Львові прощались із Тарасом Брусом, героєм Іловайського котла. 27-річний доброволець командував 3-ю ротою батальйону «Дніпро-1».

Тарас був львівськими підприємцем, поїхав воювати за покликом серця. А в Іловайську врятував дев'ятьох товаришів від смерті.

Товариш загиблого бійця, народний депутат Володимир Парасюк, розповів: «Ми виривались з Іловайського котла і почали обстріл і він не розгубився, взяв ініціативу на себе, вирвався вперед колони і витягнув в безпечне місце».

Та проїхавши кілька кілометрів хлопці знову потрапили під ворожі кулі. Тарас першим почав відстрілюватись, навіть коли в нього попали він все рівно продовжував вести вогонь, до останнього.

Батьки шукали Тараса з 29 серпня. Думали, що син міг потрапити у полон. Звертались в усі можливі пошукові служби, однак два тижні тому його впізнали на фото з моргу.

Виявилось Тарас уже був похований у Запоріжжі. На прохання родичів провели ексгумацію і тіло перевезли до Львова.

Завтра на Львівщині поховають ще двох бійців, які загинули майже чотири місяці тому. Підірвались на фугасі під Маріуполем».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів