У Луганську звільнено будівлі прокуратури, міськвиконкому й ТРК

14:26 2 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EPA

Про це повідомляють у п’ятницю прес-служби правоохоронних відомств.

Cgthie jзброєні люди покинули cmjujlys? 2 nhfdyz? будівлю прокуратури Луганської області. Про це повідомила кореспонденту «Радіо Свобода» прес-секретар обласної прокуратури Марина Брагіна. 

За її словами, переговори із сепаратистами вночі вів прокурор Луганської області Сергій Стось. Про те, на яких умовах звільнено будівлю, Марина Брагіна не повідомила.

Зараз у приміщені прокуратури перебувають лише працівники міліції. «Сторонніх осіб у будівлі немає. Міліція проводить слідчо-оперативні дії. Сьогодні вихідний, тому працівники прокуратури вийдуть на роботу в понеділок», – сказала Марина Брагіна. Будівлю прокуратури проросійські бойовики захопили у вівторок, 29 квітня. 

Натомість прес-служба МВС повілдомляє, що Луганський міський виконоком також розблоковано. повідомляє управління Міністерства внутрішніх справ у Луганській області. «1 травня у ході проведення переговорів із громадянами, які незаконно перебували у приміщенні будівлі міськвиконкому і в приміщенні будівлі обласної прокуратури, їм було доведено вимоги чинного законодавства, а також негативні наслідки від їх незаконних дій», – заявили в міліції.

За повідомленням, будівлю міськвиконкому сторонні особи залишили вчора о 16:00, а о 22:00 була остаточно розблокована будівля прокуратури Луганської області.

Факти захоплення адміністративних кваліфікують за частиною 1 статті 341 Кримінального кодексу України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Окрім того, за повідомленням МВС, після переговорів була звільнення будівля обласної телерадіокомпанії в Луганську. «До приміщення Луганської обласної телерадіокомпанії зайшли четверо невідомих осіб у камуфляжній формі, озброєних автоматами Калашникова Вони назвалися членами народної самооборони та висунули вимоги – поновлення трансляції російських телепередач на одному з телеканалів», – йдеться в повідомленням. 

Як заявили в міліції, після проведення перемовин з керівництвом телеканалу, чоловіки залишили приміщення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів