У Києві вимагають люстрації влади й заборони КПУ

10:41 14 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

Кількасот мітингарів зібралися в четвер біля Верховної Ради, близько сотні - біля Окружного адмінсуду.

Біля Верховної Ради кількасотень людей проводять сьогодні, 14 серпня, акцію з вимогою люстрації влади. Мітингувальники перекрили рух на дорозі по вулиці Садовій, де знаходяться приміщення комітетів парламенту.

Так само учасники акції перекривають рух автомобілів вулицею Грушевського на ділянці біля ВР. Більша частина мітингувальників перебуває на проїжджій частині по вул. Грушевського, частково вони також знаходяться на площі Конституції перед входом до будівлі парламенту.

Також частина мітингувальників скандує «Люстрація» біля входу до комітетів ВР на вулиці Садовій. Мітингувальники перекрили і під'їзд до парламенту з боку вулиці Шовковичної.

Учасники акції тримають плакати із гаслами щодо люстрації влади, прапори України. Наразі на проїжджій частині Грушевського мітингувальники також скандують «Люстрація» та б'ють у барабани. Будівля парламенту оточена співробітниками міліції та бійцями батальйону «Київ-12. 

Безпосередньо перед центральним входом до Верховної Ради розміщено стенди із фотографіями депутатів, де можна ставити позначки - голосуватимуть вони за люстрацію чи ні. Також поряд стоїть імпровізована гільйотина із тризубцем, яка символізує люстрацію.

Про це повідомляє з місця події кореспондент інформаційної агенції УНІАН. Тим часом біля Окружного адміністративного суду Києва відбувається пікет з вимогою заборони КПУ.

Близько сотні активістів скандують: «Комуняку - на гіляку!», вимагаючи заборонити діяльність в Україні КПУ. Люди принесли з собою домовину, яка, за словами організаторів акції, символізує поховання комуністичної ідеології. 

Повідомляючи про це в четвер, інформаційна агенція УНІАН нагадує, що сьогодні, 14 серпня, о 10.00 Окружний адміністративний суд Києва продовжить розгляд справи за позовом Мін’юсту та Державної реєстраційної служби до КПУ щодо заборони її діяльності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів