У Києві постане Національний пантеон героїв України

17:58 14 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/Микола Романюк

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-центрі Центру досліджень визвольного руху, парламент підтримав пропозицію громадськості та Українського інституту національної пам'яті створити у Києві пантеон героїв, які віддали життя за свободу і незалежність нашої країни.

У прес-службі Центру досліджень визвольного руху розповіли сьогодні, 14 січня, «Щоденному Львову» в повідомленні «У столиці постане Український національний пантеон Героїв»:

«Парламент підтримав пропозицію громадськості та Українського інституту національної пам'яті створити у Києві пантеон героїв, які віддали життя за свободу і незалежність України. В інших містах країни постануть Алеї героїв.

13 січня за відповідну постанову, подану народним депутататом Олександром Турчиновим, зі змінами, внесеними народним депутататом Ігорем Луценком, проголосувало 247 депутатів. «Національний пантеон героїв – це місце, де будуть справжні та символічні поховання найвизначніших діячів української історії. Це дуже важливо для нас усіх – адже тільки там, де пам'ятають загиблих, є ті, хто захищає живих», – пояснює голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. 

Український інститут національної пам’яті відповідає в Уряді за здійснення державної політики у даній сфері і вже кілька місяців тому розпочав роботу над створенням концепції Національного пантеону героїв. Як повідомляють в Інституті, у всьому світі такі пантеони є національною гордістю держави, вони формують у свідомості людей патріотизм та повагу до минулого та сучасного країни».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів