У Києві поранили гумовими кулями мітингувальниць (відео)

11:10 18 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Протестувальників «пригощають» також на підступах до Верховної Ради гранатами й сльозоточивим газом.

«Українська правда» інформує сьогодні, 18 лютого, що депутат-опозиціонер Леся Оробець повідомила у вівторок у «Твіттері»: «На Шовковичній менти почали застосовувати світлошумові гранати. Озброєні помповими рушницями форт-500Т. На Липській почали пускати газ. На Шовковичній народ кричить: «Фашисти». На даху снайпер».

А користувач під ніком Тем написав: «Бачив, як передній ряд «беркутів» був спалахнув. Певно, активісти пригостили їх мирним коктейлем. Ті відповідають шумовухами». За його словами, «на Інститутській розпочинається нова Грушевського: активісти розбивають КамАЗ-и, бєркути пустили газ».

Водночас, кореспондент «Української правди» повідомляє, що на перехресті Шовковичної та Інститутської підхід до Верховної Ради заблокований міліцейським кордоном. Деілька десятків протестувальників кидають бруківку через вантажівки, якими перегороджено Шовковичну у бік силовиків. З іншого боку у відповідь летять газові гранати.

Кореспондент «Української правди» бачить щонайменше п’ять постраждалих. Одного з них забрала швидка. У постраждалих, швидше за все, отруєння газом. Їм надають допомогу активісти прямо на вулиці.

Загалом біля кордону на розі Шковковичної й Інститутської знаходяться близько 5 тисяч людей. Здебільшого це пересічні протестувальники.

Протестувальники розбирають бруківку на вулиці. Періодично після вибухів гранат люди починають скандувати «Фашисти!».

А невдовзі кореспондент «Української правди» повідомив, що в протистоянні на перехресті вулиць Шовковичної та Інститутської продовжують з'являтися постраждалі – дві жінки отримали ураження гумовими кулями: одна в область серця, інша в обличчя.

Протестувальники знаходять під ногами резинову картеч.

Як повідомлялося, більшість протестувальників – пересічні громадяни, без екіпіровки, з жовто-синіми стрічками. У зоні подій поганий мобільний зв'язок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів