У Криму мітингують проти російської окупації й захищають живим щитом українських військових (відео)

16:56 2 березня 2014 р.

На цьому фото - харків'янка, але ті, хто на відео, солідарні з нею

На цьому фото - харків'янка, але ті, хто на відео, солідарні з нею
Фото: censor.net.ua

Зокрема проти війни й сепаратизму сьогодні протестували біля пам'ятника Тарасові Шевченку в Сімферополі.

Як повідомляє сьогодні, 2 березня, кореспондент «Радіо Свобода», вони відгукнулося на заклик новоствореної Всекримської української Ради. Після короткого молебня за мир, який відслужив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент учасники висунули вимогу до російських військових покинути територію півострова, закликали кримчан різних національностей спільно виступити проти припинити агресії з боку Москви.

Координатор Всекримської української Ради Андрій Щекун заявив на мітингу: «Крим та Україна – єдине ціле, просимо україців Великої України не кидати нас». Учасники акції також закликали країни, народи світу і міжнародні організації «не залишати кримчан наодинці з російською військовою могутністю».

Натомість «Інтерфакс-Україна» повідомляє в неділю, що близько тисячі кримських татар прийшли до батальйону морської піхоти Військово-морських сил України у Керчі в підтримку українських військовослужбовців і стали живим щитом між ними й групою озброєних осіб.

«Таким чином кримські татари намагаються не допустити провокацій та незаконних дій з боку російських військовослужбовців», - додали в прес-службі Мінооборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів