У Кремлі очікують від України першого кроку

17:00 18 липня 2019 р.

Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков

Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков
Фото: ukr.media

Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що першим кроком для початку нормалізації відносин Москви і Києва могло б стати повернення в Росію керівника інформаційної агенції «РИА Новости – Україна» Кирила Вишинського.

Про це повідомили в четвер, 18 липня, інформаційної агенції «ТАСС». Дослівно ж прес-секретар президента РФ заявив: «Звичайно ж, повернення Вишинського могло б бути прекрасним першим кроком. Загалом, будь-які кроки щодо звільнення людей будуть тільки вітатися».

Цією тирадою Пєсков Дмітрій прокоментував заяву президента Президента України Володимира Зеленського, що першим кроком до нормалізації діалогу Москви і Києва могло б стати звільнення українських моряків, затриманих у листопаді 2018 року в районі Керченської протоки.

Глава Української держави розповів у своєму відеоблозі про пропозицію лідера РФ під час телефонної розмови обмінятися утримуваними особами в форматі «всіх на всіх»: «Всіх на всіх ми обов'язково зробимо, але давайте спочатку повернемо всіх тих, хто в Росії, в Криму, і почнемо з моряків. Мені здається, що це нормальний крок до повернення діалогу і реальний потужний крок до припинення війни».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів