У Харкові підпалили намет волонтерів

11:00 20 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Невідомі підпалили в понеділок, 20 травня, вночі волонтерський намет «Все для перемоги» на площі Свободи в центрі Харкова.

Про це, як повідомили в понеділок, 20 травня, в агенції новин «Укрінформ», розповів її кореспондентові лідер громадської організації «Антикорупційний блок учасників АТО» Антон Сосницький.

«Це сталося близько 4:30. Невідомі облили намет паливом з боку входу – якраз навпроти будинку Харківської ОДА – підпалили і зникли. Активісти, які чергують у наметі, і патрульні, які за службовим обов'язком знаходяться на площі, ліквідували займання. Постраждалих немає. Намет сильно пошкоджено, згоріла частина тенту. Згорів і банер «Все для перемоги», – зазначив Сосницький.

«Як розповів журналістам один з організаторів облаштування намету як постійно діючого пікету на площі Свободи Борис Редін, про факт умисного підпалу заявлено в поліцію. Активісти вже почали роботу з розбирання згорілих частин намету», – поінформували також в агенції новин.

Борис Редін наголосив: «До нас уже надходили погрози підпалити намет, і ми їх оприлюднимо. Намет ми відновимо, банер сьогодні ж надрукуємо. Намет залишиться на площі, ми нікуди не підемо».

«18 травня Харківський окружний адміністративний суд відмовив представникам міськради в позові з приводу знесення намету, назвавши його необґрунтованим. 19 травня міськрада подала скаргу на рішення суду. 9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес написав у «Facebook», що готовий задовольнити петицію харків'ян про знесення намету «Все для перемоги» на площі Свободи і повернення нинішньому проспекту Петра Григоренка імені маршала Жукова. 12 травня на площі Свободи зібралося півтисячі харків'ян, вимагаючи від міської влади захистити намет як символічний агітаційний стенд, який уже п’ять років розповідає харків'янам про події на сході країни».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Укрінформ

 

новобудови Львів