У Харкові міліція звільнила облдержадміністрацію (оновлено, трансляція, відео)

23:50 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Медіапорт

Сепаратисти підпалили перед входом до неї покришки й вогонь перекинувся на ХОДА.


Відео: Vse Novosti

 

«Українська правда» інформує в понеділок увечері в повідомленні «У Харкові звільнили ОДА, але захопили телевежу»:

Співробітники міліції витіснили проросійських активістів з будівлі Харківської облдержадміністрації. Про це повідомило джерело «Інтерфакс-Україна» в правоохоронних органах.

За його словами, у відповідь активісти почали палити шини прямо перед входом в будівлю ХОДА, у вікна летять камені і стріляють, імовірно, з травматичної зброї. У відповідь міліція з вікон поливає витіснених з будівлі осіб водою.

Крім того, як стверджує джерело, на вулицях, прилеглих до будівлі адміністрації, збираються молоді люди спортивної зовнішності. У відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області підтвердили, що активістів з будівлі ХОДА витіснили.

«Це правда. Більше нічого поки сказати не можу», - сказали у міліції.У той же час, за інформацією мера Харкова Геннадія Кернеса, захоплена регіональна передавальна вишка.

«Та територію вже проникло близько 20 осіб. Вони не вимагають відключити українські телеканали. Вони вимагають, зокрема, включити додатково російські телеканали», - сказав чиновник в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

Раніше інформоване джерело повідомило «Інтерфакс-Україна», що група проросійських активістів на чолі з представником «Українського східного блоку» Єгором Логвіновим готується штурмувати телевежу в Харкові. Логвинов зв'язався з директором Харківської обласної ТРК Сергієм Гулевським і зажадав негайно відновити трансляцію російських телеканалів».

Натомість «Status quo», повідомляв сьогодні, 7 квітня, що близько 22.40 у понеділок міліція на площі Свободи пішла в наступ. Правоохоронці, які знаходяться всередині будівлі облдержадміністрації, вийшли на вулицю й почали намагатися тіснити натовп.

Вони кидали світлошумові гранати, були чутні звуки вибухів, використовували сльозогінний газ, поливали натовп водою з брондспойтів.

Водночас правоохоронці, якізнаходяться на вулиці з боків будівлі ХОДА, почали перегрупуватися. Вони вишикувалися колоною уздовж будинку облдержадміністраціії, на кордоні з площею, намагаючись відрізати людей від будівлі ХОДА.

Між цією колоною і будівлею залишаються мітингувальники. Вони кидають в міліціонерів, які знову повернулися в ХОДА, камні, б'ють скло. Вікна на першому поверсі будівлі розбиті.

Близько 23.20 сепаратисти почали розбирати бруківку на площі. Вони також використовують коктейлі Молотова.

Перед входом в облдержадміністрацію підпалили покришки, стовп вогню – високий і димить. Його почали гасити.

Вогонь перекинувся на будівлю ХОДА, горить кабінет на першому поверсі – зліва від входу. Мітингувальники не пропускають на площу пожежну машину.

Бійки поки що немає. На площу приїжджають «швидкі», їх пропускають.

Своєю чергою, «Objectiv.tv» інформав у понеділок:

«У Будинку Рад і його околицях вибухають світлошумові гранати, очевидці кажуть про задимлення всередині будівлі. Біля входу люди підпалили автомобільні шини.

Раніше проросійські активісти погрожували занести покришки в будівлю і підпалити. Вибухи гранат чутні з періодичністю в 2-3 хвилини.

Очевидці повідомляють про потерпілих, медики Червоного Хреста надають їм першу допомогу. Багаття з покришок періодично загасає, до входу в адміністрацію приносять пластикові бар'єри, якими перекривали дорогу.

Мітингувальники вимагають не пускати пожежні машини і намагаються пошкодити техніку. Машини рятувальників не пропускають.

Видно вже вогонь всередині будівлі – горить кімната на першому поверсі. Також повідомляється про застосуваннях пляшок із запальною сумішшю.

За повідомленням співробітника ЦГЗ МВС, міліціонери витісняли мітингувальників з Будинку Рад, у відповідь активісти почали активні дії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів