У Держдумі зареєстровані пропозиції про спрощення приєднання до Росії її нових суб'єктів

11:04 28 лютого 2014 р.

Проросійські активісти мітингують біля кримського парламенту

Проросійські активісти мітингують біля кримського парламенту
Фото: radiosvoboda.org

Цю процедуру прагнуть спростити – щоб для поглинання територій було досить волевиявлення, вираженого, наприклад, у формі референдуму.

Фракція «Справедлива Росія» внесла в Державну думу (нижня палата парламенту) поправки в закон 2001 року «Про порядок прийняття в РФ і утворення в її складі нового суб'єкта РФ». Зараз стаття 4 закону («Умови прийняття в РФ нового суб'єкта») передбачає, що рішення про приєднання до РФ іншої країни або її частини здійснюється «за взаємною згодою РФ та цієї іноземної держави», яке підтверджується міжнародним договором. Цю процедуру пропонується спростити так, що для приєднання території буде достатньо «волевиявлення народу», вираженого, наприклад, у формі референдуму.

Про це пише в п'ятницю, 28 лютого, газета «Коммерсантъ», посилаючись на власні джерела у Держдумі. Вони повідомили також, що опрацьовується ще й питання про спрощений порядок надання російського громадянства громадянам СНД. За словами першого віце-спікера Держдуми від «Єдиної Росії» Олександра Жукова, пошуком рішення займаються не тільки думські фракції, а й адміністрація президента та уряд.

У Держдумі пояснили «Коммерсанту», що подальші дії Москви будуть залежати від Києва. Спрямовані на Україну законопроекти можуть стати лише засобом тиску на нову владу, зазначають джерела.

 Як повідомляв «Щоденний Львів», парламент Криму призначив на 25 травня референдум про статус півострова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів