Тимошенко погодилася лікуватися в Німеччині

16:50 4 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Керівництво ЄС наполягає, щоб екс-прем’єр залишила Україну до 15 жовтня.

Як повідомляє «Українська правда», захисник Юлії Тимошенко – Сергій Власенко – зачитав сьогодні, 4 жовтня, її заяву, в якій зокрема сказано: «Пет Кокс і Олександр Кваснєвський (керівники спостережної місії ЄС. – Ред.) передали мені офіційну пропозицію щодо виїзду на лікування до Німеччини. Я публічно приймаю цю пропозицію».

Відтак Сергій Власенко нагадав, що 15 жовтня має відбутися звіт місії Кваснєвського і Кокса з приводу виконання Україною критеріїв Євросоюзу з метою підготовки до підписання угоди про Асоціацію з ЄС. Саме тому, за словами захисника Юлії Тимошенко, європейські очільники наполягають, щоб вона залишила Україну саме до цієї дати.

«Чи зможе Віктор Янукович знайти в собі сили і задовольнити клопотання Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, покаже час, але для цього йому треба рівно одна хвилина», – зазначив Сергій Власенко. Він наголосив також, що Юлія Тимошенко просить не розцінювати її можливий виїзд до Німеччини як еміграцію.

Дослівно ж вона заявила з цього приводу: «Я ніколи і ніде не проситиму політичного притулку, не ховатимуся по закордонню. Я своє вже давно відбоялася».

Як повідомляв «Щоденний Львів», міністр юстиції Олена Лукаш заявила сьогодні, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко не вдасться звільнити до проведення саміту у Вільнюсі. Але додала: «Для вирішення цього питання є заходи індивідуального характеру. Це пов'язано виключно з позицією самої Юлії Тимошенко і з позицією місії Кокса – Кваснєвського». 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів