Туск не хоче вбивати бобрів

14:57 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

За попередньої влади було знищено понад 8 тисяч цих тварин.

Прем’єр-міністр Дональд Туск під час надзвичайної урядової зустрічі розповів про незвичайну ситуацію, яка виникла під час повені в Західнопоморському воєводстві. Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com,

"Західнопоморське воєводство попросило під час цієї повені дозволити знімання в ситуації, коли виявилося, що набережній загрожує робота бобрів. Бобри не постраждали", - розповів прем'єр.

За словами прем’єра, ця подія викликала загальнонаціональну дискусію та значні емоції. Туск додав, що «останніми роками для бобрів були досить важкі часи», нагадавши, що за попередньої влади понад 8 тисяч цих тварин було знищено. Ситуація з бобрами на набережній стала символом боротьби між природоохоронними зусиллями та інфраструктурними викликами.

Прем’єр також підкреслив важливість знаходження балансу між збереженням природи і забезпеченням безпеки людей.

"Ми повинні розробити стратегії, які враховуватимуть як необхідність захисту нашої інфраструктури, так і збереження бобрів, які є частиною нашого екосистемного балансу", - зазначив Туск.

Уряд планує провести додаткові консультації з екологами та місцевими громадами для розробки рішень, що допоможуть уникнути подібних конфліктів у майбутньому. Туск запевнив, що зусилля щодо збереження бобрів будуть продовжуватися, при цьому враховуючи потреби розвитку та безпеки населених пунктів.

Нагадаємо, у вересні через повінь у Польщі та Чехії було скасовано низку поїздів до України.

Також у сусідньому зі Львівщиною Підкарпатському воєводстві проводилася  евакуація населення. Туди наближалася висока хвиля повені.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів