Туристичний менеджер, син нардепки став депутатом на Львівщині без жодного голосу

14:26 10 грудня 2020 р.

Олена Копанчук

Олена Копанчук

67 новообраних депутатів отримали нуль голосів в округах, але були обрані в ради місцевого рівня. Наймолодшим “нульовим” депутатом став Дмитро Копанчук, 2000 року народження.

Про це інформує Рух "Чесно", пише DailyLviv.

За повідомленням Руху, Дмитро Копанчук - син чинної нардепки-кнопкодавки від “Слуги народу” Олени Копанчук. Він став депутатом Рудківської міської ради на Львівщині — теж від “слуг”.

Як зазначено у біографії, Дмитро Копанчук працює директором ТОВ “Ряшківка-Псел” (виробництво електроенергії). Також Дмитро Копанчук вказав, що у 20 років вже має вищу освіту. Людина з таким самим ім’ям рік тому розміщувала резюме на порталі work.ua. У резюме вказано, що Дмитро Копанчук отримає вищу освіту у 2022 році. 

На Дмитра Копанчука записана/була записана низка підприємств: ТОВ “Рашівка-Псел”, ТОВ "Гірнично-видобувна компанія "Подільські кар’єри", ПП “Проскурівенерго”, ТОВ “Обзор”, ТОВ “Ігуасу”, ТОВ “Вектор девелопер груп”, ТОВ “ВКП “Безпечний світ”, ТОВ “Зелений екосвіт”, АО “Копанчук і партнери”, ТОВ “Гідросвіт”, ТОВ “Славгідро”, ТОВ “КЕК”. У декларації Олени Копанчук за 2019 рік зазначено, що низка підприємств відчужена Дмитру Копанчуку або Володимиру Копанчуку (чоловіку). 

Як зазначають у Чесно, раніше, принаймні, частина підприємств були записані на його матір — нардепку Олену Копанчук. Однак нардепи не можуть керувати бізнесом, поки перебувають на посаді, тому мають передавати свої підприємства, де є кінцевими бенефіціарами, в управління іншим фізичним або юридичним особам. Втім, це не можуть бути члени сім’ї з декларації. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів