ЦВК не надала кошти на кабінки для голосування, – голова комісії у Львові

12:53 20 березня 2019 р.

Фото до новини

Щоби вибори відбулися, на виборчій дільниці мусить бути комісія, бюлетень, кабінка для голосування та виборець.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 20 березня, під час засідання прес-центру «Вибори-2019» на тему: «Проблеми виборчих комісій на Львівщині: об’єктивні і суб’єктивні», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявив голова окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №115 Богдан Хапко.

- Учора під час засідання окружної виборчої комісії було сформовано 90 відсотків дільничних виборчих комісій. Від сьогодні вони зможуть працювати. Також в найближчі дні ми реєструватимемо офіційних спостерігачів, уноситимемо зміни в склад дільничних виборчих комісій,почнемо забезпечувати ці комісії всім необхідним для роботи та навчатимемо голів дільничних виборчих комісій, - відзвітував він. 

Також, за його словами, наступного тижня надійдуть виборчі бюлетені.

- Зараз є проблема з матеріальним забезпечення виборчих комісій. Виявилося, що більшість кабінок для голосування вже використали свій ресурс і потрібно виготовити нові. Це – проблема. Тому що ЦВК практично не надала на це коштів. І тепер, чи не кожна ОВК, просить ЦВК про зміни до кошторису, аби виготовити бруси для кабінок. Інакше вибори не відбудуться, - попереджає Богдан Хапко. 

Він нагадав, що до 12 березня повинні були створити всі дільничні виборчі комісії, щоби вони провели установчі засідання. Проте багато осіб, які мали стати членами цих комісій, надали неправильний номер телефону, через що не вдалося зібрати кворум. Деякі особи відмовлялися працювати саме в цій комісії і просилися в сусідню. Ще в окремих випадках члени комісій претендували на керівні посади. Коли ж вони не отримували бажаного, то відмовлялися представляти певного кандидата. Сьогодні всі ці суперечності усунуто. 

- Зараз дільничні виборчі комісії вже отримали списки виборців. Отож, кожен виборець може прийти на дільницю і перевірити себе у списках. Також він вже повинен отримати іменне запрошення – прийти на вибори 31 березня, - говорить голова окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №115. 

Крім того, як стверджує Богдан Хапко, всі роздаткові матеріали та посібники члени дільничних виборчих комісій вже отримали.  

- І їх потрібно не тільки прочитати, але й вивчити. Для того, аби провести вибори, в комісії повинна бути, хоча б, одна особа, яка прочитала закон про вибори та стане локомотивом, яка веде комісію в правильному напрямку, - стверджує він. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів