Тривають переговори з поляками про розвантаження ПП "Шегині",- прикордонники

15:04 15 червня 2020 р.

Фото до новини

Тривають переговори з польською стороною щодо відновлення руху залізничних потягів для розвантаження пункту пропуску "Шегині" на Львівщині. ПП "Шегині" не впорується з чергами: прикордонники радять «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руську» (відео)

Про це щойно повідомили у Держприкордонслужбі України.

"На цей час тривають переговори з польською стороною щодо відновлення руху залізничних потягів. Аби люди, які стоять у черзі, змогли перепочити, сховатися від спеки чи дощу.

У пункті пропуску «Шегині» співробітники головного Управління ДСНС у Львівській області розгорнули каркасні намети, а органи місцевої влади забезпечили доставку питної води. Раніше прикордонники забезпечили розміщення на пішому переході лавочок, щоб людям не доводилося сидіти на валізах, або, навіть, на землі.

Про це під час брифінгу розповів перший заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби Олексій Гавель.

Тривалий час перед польським пунктом пропуску «Медика» спостерігається скупчення людей.

Причину цього Олексій Гавель пояснив так: «Черги виникають у зв’язку з тим, що при вході на територію Республіки Польща польські прикордонники здійснюють температурний скринінг, потім проводять контрольні операції та встановлюють законність підстав для перебування на території Польщі. Кожна держава турбується за безпеку своїх громадян. Тому польська сторона і проводить більш ретельний контроль. Польські правоохоронці також телефонують роботодавцям, щоб ті підтвердили, що дійсно чекають на відповідних громадян України».

«Шегині» наразі єдиний пункт пропуску, де громадяни можуть перетнути кордон з Польщею пішки.

З 1 червня там спостерігається збільшення руху громадян України на вихід з України.

Нагадаємо, ПП "Шегині" не впорується з чергами: прикордонники радять «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руську» (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів